Volgens de Griekse pers tekent Trond Sollied deze week voor twee jaar voor Olympiakos Piraeus. Hij zou donderdag op zijn vakantieadres in Kreta al tot een mondeling akkoord zijn gekomen met voorzitter Sokratis Kokkalis. De contacten werden gelegd door Nicos Kirzis, Cypriotische makelaar die Trond Sollied in februari ook al in contact had gebracht met Panathinaikos Athene. De Noor koos er toen voor om nog minstens tot het einde van het seizoen bij Club Brugge te blijven, waar hij nog een lopend contract heeft tot eind volgend seizoen. Maar nu zou hij volgens Griekse collega’s dus wel gebruikmaken van de afkoopsom die in dat contract voorzien is en naar de Atheense havenstad Piraeus vertrekken.Hij zou de Griekse kampioen boven Standard verkiezen en graag Chris Van Puyvelde en Timmy Simons meenemen. Zou.

“Tot op dit moment heb ik daar geen concrete aanwijzingen voor”, zei Marc Degryse, sportleider van Club Brugge, zondagavond. “Wat mij betreft, wordt het pas concreet als een club rechtstreeks contact met ons opneemt, maar dat is nog niet gebeurd, zelfs niet door een manager. Ik hoorde Trond voor het laatst dinsdagmiddag, toen we voor zijn vertrek ’s avonds naar Kreta samen zaten om nog eens vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Dat is het laatste wat ik van zijn kant hoorde. Al de rest is weer via de Griekse pers, net hetzelfde als destijds met Panathinaikos. Tot op dit moment heb ik daar geen andere, concrete informatie over.”

Marc Degryse kon zondagavond wel de belangstelling van PSV voor Timmy Simons bevestigen en verwachtte toen dat de nakende transfers van David Rozehnal naar PSG en van Nastja Ceh naar Austria Wien in de volgende dagen afgerond zouden worden. “Er is een voorstel van PSV voor Timmy Simons,” zei hij, “maar dat ligt een beetje in dezelfde lijn als met de zaak-Feyenoord. Het verschil is behoorlijk groot, dat gaat eigenlijk niet verder. De transfer van David Rozehnal is nog niet helemaal rond. Dat ligt niet aan ons, maar aan de onderhandelingen tussen PSG en zijn makelaar. Het is geen zekerheid, maar naar mijn aanvoelen nu zal dat de eerstkomende dagen afgerond worden, net als de transfer van Nastja Ceh naar Austria Wien waarschijnlijk. Dan kunnen we concreter en actiever hun opvolging aanpakken, intern als dat kan, zoniet met de komst van nieuwe spelers. We hebben altijd gezegd dat als er spelers vertrekken die als titularis beschouwd worden, zoals Rozehnal en Ceh, we dan wel wat zouden doen. Nu het ernaar uitziet dat er toch wat zal vertrekken, kunnen we daar de komende dagen en weken aan werken.” (CV)

CV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content