Niet alleen op het veld, maar ook in het bestuur onderging Everbeur heel wat wijzigingen.

Ondanks een uitstekende eerste ronde, heerste er vorig seizoen zelden rust bij Pecotex-De Belleman Everbeur. Een voorzitter die er een andere mening op nahield dan zijn medebestuurders en daar ook openlijk voor uitkwam, sponsors die lang wachtten om het licht op groen te zetten voor een verlengde samenwerking, een trainer die niet wist waar hij aan toe was : het werkte allemaal niet bevorderlijk voor de sfeer. Na nieuwjaar slaagde de ploeg er ook niet in de, door het uitstekende volleybal voor de jaarwisseling, (te) hooggespannen verwachtingen in te lossen. Niet dat het zo slecht was, zeker niet : Everbeur mag dit seizoen, na een korte onderbreking, weer Europa in – het organiseert zelfs zelf een toernooi in de eerste ronde van de CEV Cup, met Soria, Sarajevo en Bratislava als tegenstanders.

Voor de nieuwe campagne stak Everbeur zich traditiegetrouw in het nieuw. En niet alleen op het veld, want ook het bestuur onderging in het tussenseizoen heel wat wijzigingen. Toen Theo Nuyts bekendmaakte dat hij liever een stapje opzijzette en men op zoek moest naar een nieuwe voorzitter, dacht het bestuur aan een van de naamsponsors om het roer over te nemen. Martine Colon, vrouw van Jan Tuerlinckx van De Belleman, aanvaardde de job met veel enthousiasme. Manager Peter Wijgaerts kreeg er naast een grotere betrokkenheid en de secretarisstoel met Ilse Heylen ook een assistente bij.

Zoals bij de meeste ereklassers zal ook Everbeur het met ietwat minder centen moeten stellen. Het budget van de Brabanders zal komend seizoen ongeveer 440.000 euro bedragen.

Met slechts vier spelers in de rangen die ook vorig seizoen in Averbode volleybalden, is Everbeur wat dat betreft niet de koploper – dat is Maaseik, waar nog slechts drie vertrouwde gezichten spelen. Maar net als vorig seizoen zal er opnieuw een nagenoeg compleet nieuwe ploeg op het terrein staan. Naast libero Eric Van Drom, allrounder Danny Moortgat en spelverdeler Tim Verschueren bleef uiteindelijk ook Dieter Melis, nadat het er lange tijd naar uitzag dat hij bij Amber Antwerpen – voor het uiteenvallen van die ploeg – zou tekenen.

Sinds vorige week is Pecotex-De Belleman Everbeur zo goed als rond met zijn ploeg. Allicht mag er nog één versterking verwacht worden, aangezien Verschueren, die na het vertrek van Kris Tanghe het vertrouwen (althans voorlopig) krijgt als eerste spelverdeler, momenteel de enige passeur in de kern is. Melis, in een niet eens zo ver verleden nog op die positie, zou enkel in absolute noodgevallen Verschueren kunnen vervangen. Bram Mol was even in beeld, maar waarschijnlijk opteert Everbeur voor een buitenlandse piste.

In het midden zag de club zijn Belgisch topduo Jan-Willem RoexMatias Raymaekers naar Maaseik vertrekken, maar dankzij die transactie kon het wel Franky Reijmen voor drie jaar aan zich binden. De international krijgt na twee seizoenen min of meer in de luwte opnieuw de kans elke wedstrijd van de partij te zijn. Ali Traore werd bij Breendonk weggeplukt.

De 22-jarige Tihomir Polgar komt zijn landgenoot Ante Jakovcevic vervangen op de receptie-hoek. Beide vergelijkbare types zaten overigens in de ruime kern voor het WK in Argentinië, maar werden uiteindelijk niet geselecteerd. Naast Marcus Vinicius, vorig seizoen depanneur bij Knack Roeselare, werd met de linkshandige Anderson Piccoli (1m99) een tweede Braziliaan aangeworven. Bij Everbeur verwachten ze heel wat van hem : op de ranking van de beste scorers in de Braziliaanse Superliga eindigde hij afgelopen seizoen op een gedeelde tiende plaats. Als hoofdaanvaller moet Piccoli de vervanger worden van Vladimir Batez, wiens looneisen zo hoog liggen dat hij vooralsnog geen club vond.

De trainer die het Averbodense geheel in goede banen moet leiden, blijft, in weerwil van de geruchten, Vesco Ivanovic. De Joegoslavische vakman kreeg andermaal een eenjarige verbintenis bij de club waarmee hij zo vertrouwd is.

door Roel Van den broeck

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content