Torino FC

© Nicolò Campo/Sipa USA

Trainer – Ivan Juric, 25/08/1975 (CRO)

? Atalantacoach Gian Piero Gasperini is zijn mentor.

? In het seizoen 2015/16 loodste hij Crotone in de Serie B naar een tweede plaats. Hierdoor mocht de club voor het eerst in de geschiedenis aantreden in de Serie A.

? Juric verliet Hellas Verona op 28 mei van dit jaar. Op dezelfde dag werd aangekondigd dat hij de trainer van Torino zou worden.

Transfers

In

Etrit Berisha (SPAL), Denis Stojkovic (FK Partizan Belgrado, Srb), Marko Pjaca (Juventus), Magnus Warming (Lyngby BK, Den).

OUT

Luca Boyé (Elche CF, Esp), Vitalie Damascan (Sepsi OSK, Rou), Soualiho Meïté (SL Benfica, Por), Salvatore Sirigu (Genoa CFC).

Smaakmaker – Andrea Belotti

Bij de Italiaanse nationale ploeg kwam de spits het afgelopen EK weinig aan spelen toe, waar hij ene Ciro Immobile voor zich moest dulden in de pikorde. Andrea Belotti kwam in zes van de zeven wedstrijden in actie, maar kwam niet tot scoren. De cijfers in clubverband tonen aan dat hij wel degelijk weet waar de goal staat.

In de Serie A scoorde hij geen enkel seizoen minder dan tien doelpunten voor Torino, waar hij sinds 2015 op de loonlijst staat. Vooral in het seizoen 2016/2017 kon hij fenomenale cijfers voorleggen: 26 doelpunten en 4 assists in 36 gespeelde competitiewedstrijden. Enkel Edin Dzeko en Dries Mertens deden de netten meer trillen.

Het is bij AlbinoLeffe, in de Serie B, dat Belotti voor het eerst mocht aantreden in een eerste elftal. Hij speelde er acht wedstrijden en de ploeg degradeerde uit de Serie B. Na een jaar en twaalf doelpunten in de Serie C, volgde Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Na nauwelijks een seizoen en met amper zes doelpunten op de teller trekt Belotti richting Turijn.

Andrea Belotti
Andrea Belotti© LAPRESSE
Torino FC
Torino FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content