esterlo heeft zaterdag op Sporting Charleroi in de reserve-uitrusting van de thuisploeg gespeeld. Vorig seizoen overkwam dat Moeskroen en Bergen ook al eens. Dat heeft te maken met de zwart-witte uitrusting van Charleroi, het verschil met het shirt van de tegenstander is niet groot genoeg. Ik vind het onbegrijpelijk dat zoiets kan. We zijn toch bezig met profvoetbal. Ik vraag me af hoe een kledijsponsor zich voelt als hij ziet dat zijn ploeg met de publiciteit van de tegenstander speelt. Veel simpeler zou het geweest zijn als Sporting Charleroi zijn reserveshirt zou hebben aangetrokken. Maar in België is het al een hele tijd zo dat de bezoekers zich moeten aanpassen.

Ik heb me vorig weekend nog aan iets geërgerd : de Oostendse spits Zoko werd met een tweede gele kaart uitgesloten omdat hij na de gelijkmaker zijn shirt had uitgetrokken. Om het cru te stellen : hij laat zijn vreugde blijken na een goal en moet naar de kleedkamer. Natuurlijk heeft dat te maken met een nieuw reglement waarmee men wilde vermijden dat spelers dan met een ontbloot bovenlichaam rondliepen of dat er slogans te zien waren. Zoko droeg alleen een wit T-shirt. Scheidsrechter Johny Ver Eecke heeft het reglement naar de letter toegepast. Terwijl je in dat soort omstandigheden naar de geest van de wedstrijd moet handelen. Het moet verschrikkelijk zijn om als trainer een hele week te werken en dan op zo’n manier een punt te verliezen.

Door de 1-2-zege in Oostende komt er misschien weer wat rust bij Club Brugge. Ook al wordt daar dus steeds duidelijker dat Trond Sollied ter discussie staat. Sollied is de best betaalde trainer uit de geschiedenis van ons voetbal. Terecht want hij zorgde voor innovaties en in vier jaar Club Brugge won hij twee bekers, eindigde in de competitie als eerste of tweede en deed het Europees voortreffelijk. Hij mag dan heel koppig zijn en altijd zijn zin doen, die palmares duidt op competentie. Nu breekt er paniek uit omdat Club wellicht de Champions League niet haalt. Dat vind ik raar omdat Club er altijd weer in slaagde dingen intern op te lossen. Toen Gert Verheyen destijds geen aanvoerder meer mocht zijn, werd daar een kwartier over gesproken en iedereen sloot de rangen. De heisa die er nu ontstond, past niet bij Club Brugge. Bovendien vraag ik me af : wie moet Sollied opvolgen ? Hij mag dan over een repeterende oefenstof beschikken, hij heeft de zaak wel onder controle, de spelers weten precies wat ze moeten doen. Het moet heel moeilijk zijn om Sollied op te volgen. In Gent weten ze daar alles van.

Canal Blauw

VRIJDAG 27.08

20.10 La Louvière û RC Genk

ZATERDAG 28.08

15.55 Leverkusen û Bayern München

17.55 Chelsea û Southampton

21.55 Espanyol û Deportivo

23.55 Kick + Rush

ZONDAG 29. 08

08.40 Heruitzending Kick + Rush

(laatste kans om 14.10)

14.55Ajax û Utrecht

17.00 Bolton û Liverpool

19.00 Samenvatting Ajax û Utrecht

19.25 Mallorca û Real Madrid

Abonneer nu en kijk gratis tot 30 november’

Wim De Coninck

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content