Bayern München verliest op het einde van het seizoen waarschijnlijk Robert Kovac.

Het is vrijwel zeker dat de Kroatische international op het einde van het seizoen het sterrengezelschap van Felix Magath verlaat. De 30-jarige centrale verdediger is einde contract, terwijl de besprekingen over een nieuwe overeenkomst bijzonder moeizaam verlopen. Als opvolger van Robert Kovac heeft Bayern München de Fransman Valérien Ismaël (29) van Werder Bremen op het oog. Die ligt nog tot 2007 onder contract bij de Noord-Duitsers, maar omschreef een eventuele overgang als “een droom”. Ook Robert Huth (20, nog een overeenkomst tot 2008 bij Chelsea) is een mogelijkheid. De komst van Philipp Lahm, die was uitgeleend aan VfB Stuttgart, staat vast.

Op die manier zal Magath dus straks afscheid moeten nemen van zijn favoriete centrale verdedigingsduo Lucio-Robert Kovac. Bayern München wil en kan de jongere broer van Nico Kovac (33, Hertha BSC) niet tot iedere prijs behouden. Der Rekordmeister gaat fors bezuinigen op aflopende verbintenissen. Om die redenen mogen Zé Roberto (Atlético Madrid), Thomas Linke (interesse van FC Keulen en 1860 München), Samuel Kuffour (waarschijnlijk naar Engeland) en Vahid Hashemian (verhuren, want vorig seizoen voor twee miljoen euro overgenomen van VfL Bochum) Bayern verlaten.

Kovac zou dertig procent van zijn salaris – volgens de boulevardpers bijna drie miljoen euro per jaar – moeten inleveren. Dat vindt de Kroaat iets te gortig. “De kans dat ik blijf, is klein, omdat Bayern niet aan mijn wensen tegemoetkomt”, zo verklaarde Kovac in Kicker. Ook is hij teleurgesteld dat hij maar voor twee seizoenen kan bijtekenen in plaats van drie. “Ik beschouw mezelf niet als dure speler. De club meet met twee maten, want verdedigers verdienen al veel minder dan aanvallers.” De zaakwaarnemer van Kovac schermt ondertussen met de interesse van Juventus. Bayern-manager Uli Hoeness toonde zich bijzonder realistisch : “Hun aanbod is zo gigantisch, dat we waarschijnlijk niet zullen meebieden.”

Patrick Owomoyela (25) verhuist aan het einde van dit seizoen van Arminia Bielefeld naar Werder Bremen. De Duitse international, een verdediger, tekende voor vier jaar en kostte ruim twee miljoen euro. Ook Schalke 04, Hamburg, Hertha BSC en VfB Stuttgart waren geïnteresseerd. Erik Gerets kan minstens zes weken niet beschikken over de Argentijnse spits Diego Klimowicz (30). Hij werd geopereerd aan een chronische zenuwontsteking in zijn linkervoet. Michael Ballack onderhandelde succesvol met de Duitse voetbalbond over de WK-premies. Alle internationals ontvangen 300.000 euro bij winst, krijgen 150.000 euro voor het bereiken van de finale, 100.000 voor de halve finale en 50.000 voor de kwartfinale. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Mintal (Nürnberg) 21 goals ; 2. Buckley (Bielefeld) 15 goals ; 3. Berbatov (Leverkusen), Klose (Bremen), Makaay (Bayern München) 12 goals.

(FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content