Arsenal kon thuis Chelsea niet afstoppen, ondanks veel balbezit.

Met het vierde gelijkspel in eigen huis is Arsenal zondagavond geen centimeter opgeschoven in de titelrace. Meer nog, het moest Everton, winnaar van de Liverpoolse derby, in de stand laten voorgaan. Thierry Henry bracht de Gunners twee keer op voorsprong, maar Chelsea kon twee keer terugkomen. Een uitgekookter Chelsea speelde vervolgens relatief makkelijk de wedstrijd uit.

Ervaring is wat het hem lijkt te doen en wat volgens succescoach José Mourinho het verschil is tussen de twee ploegen. Hij kan elk van zijn spelers door een evenwaardige, ervaren andere voetballer vervangen, aan de overkant moet Arsène Wenger soms noodgedwongen youngsters opstellen. Vooral centraal op het middenveld was het vorige week puzzelen. Zowel tegen Rosenborg, voor de Champions League, als zondag voor de match tegen Chelsea was Patrick Vieira geschorst. Omdat Edu en Gilberto Silva geblesseerd zijn, kregen de jongeren Francesc Fabregas en Mathieu Flamini hun kans. Allebei zijn ze pas 17. Fabregas is een jeugdproduct van Barcelona, dat al op zijn zestiende, in oktober 2003, voor de Londense club mocht debuteren. Mathieu Flamini beleeft in Londen ook zijn sprookje. Hij is er pas sinds vorige zomer. Die transfer verliep in de grootste verwarring, Flamini werd opgeleid bij Olympic Marseille, voor wie hij vorig seizoen een paar keer uitkwam. Maar in plaats van, zoals de Franse gewoonte dat voorschrijft, zijn eerste profcontract voor Marseille te tekenen, verhuisde Flamini met een vrije transfer naar Londen. Staatsverraad vonden de Fransen, maar hun pleidooi bij de voetbalbond om de overgang te blokkeren, werd geweigerd.

Arsène Wenger werkt duidelijk aan de toekomst, want verwacht wordt dat Edu en Lauren, allebei komende zomer einde contract, zullen vertrekken. De ene wordt aan Barça gekoppeld, de ander aan Real. Het inspireerde Mourinho alvast tot de constatering dat niemand anders dan zijn ploeg dit seizoen kampioen wordt. (PTK)

World Soccer maakte de laureaten van zijn referenda bekend. José Mourinho, succesvol met Chelsea en winnaar van de Champions League met Porto, werd Coach van het Jaar, Thierry Henry finishte als tweede na Ronaldinho als Speler van het Jaar en Arsenal, ongeslagen kampioen, werd tweede na Griekenland als Team van het Jaar. Harry Redknapp heeft niet lang zonder werk gezeten. Amper twee weken nadat hij opstapte bij Portsmouth, tekende Redknapp een contract bij de zuiderse rivaal Southampton. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 15 goals ; 2. Johnson (Crystal Palace), Pires (Arsenal) 9 goals ; 4. Baros (Liverpool), Bellamy (Newcastle) 7 goals.

PTK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content