Seizoensrevelatie Villarreal heeft liefst dertien Argentijnen in zijn rangen.

Sinds enkele weken al is Villarreal ontegensprekelijk de ploeg in vorm. De 3-0-overwinning tegen FC Barcelona in januari was een regelrechte stunt en het team maakt een behoorlijke kans op een ticket voor Europees voetbal, mogelijk zelfs de Champions League. Opvallend is dat sinds 1998 liefst dertien Argentijnen de revue passeerden bij Villarreal : WalterGaitan (van 1998 tot 2001), DiegoCagna (99-02), RodolfoArruabarrena (01-heden), BrunoMarioni (00-01), MartinPalermo (00-03), GustavoBarrosSchelotto (00-01), JuanAntonioPizzi (01-02), SebastianBattaglia (03-heden), FabricioColoccini (03-04), JuanRomanRiquelme (03-heden), GonzaloRodriguez (04-heden), JuanPabloSorin (04-heden) en LucianoFigueroa (04-heden).

Toen Gaitan als eerste Argentijn bij de club aankwam in december 1998, was Villarreal nog een bescheiden ploegje dat bij het eerste aantreden in de Liga de degradatie niet had kunnen ontwijken. Ondertussen groeide het team in de sterke Spaanse competitie uit tot een stevige subtopper. Dat het echt klikt tussen Villarreal en de Argentijnen, bewijst ook het wedervaren van Juan Roman Riquelme. Bij FC Barcelona kon hij het nooit echt waarmaken, maar bij Villarreal kroonde hij zich al enkele keren tot man van de match. “In mijn begindagen bij Barcelona slaagde ik er niet in regelmaat in mijn prestaties te leggen”, erkent hij. “Gelukkig kon ik de overstap maken naar deze club, waar ik me echt bevrijd voel en mijn creativiteit volop tot haar recht kan laten komen.”

Ondanks alle Argentijnse inbreng is de topspeler van Villarreal momenteel de Uruguyaan DiegoForlán. Met 14 treffers zit hij zelfs Samuel Eto’o op de hielen in de lijst van topschutters. Maar ook Forlán heeft iets met Argentinië, want ooit speelde hij bij Independiente, waar hij Bruno Marioni trof. Ook Forlán kent dus de tonen van de tango die de fans van Villarreal dit seizoen zoveel vreugde bezorgen. (DDV)

Spanje versloeg vorige woensdag in een vriendschappelijke partij voor 15.000 toeschouwers San Marino met 5-0. De doelpunten kwamen op naam van Joaquin, Fernando Torres, Raul, Guti en Del Horno. Javier de Guzmán (23), de Canadese middenvelder van Hannover 96, is de eerste aanwinst van Deportivo voor volgend seizoen. Hij speelde al sinds 2002 in de Bundesliga en tekende bij La Coruña voor vier seizoenen. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona) 16 goals ; 2. Forlán (Villarreal) 14 goals ; 3. Oliveira (Betis) 12 goals ; 4. Ronaldo (Real Madrid), Nihat (Sodiedad) 11 goals.

DDV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content