Geboorteplaats en -datum?

Sint-Agatha-Berchem, 6 mei 1967.

Welke sporten beoefen je zelf?

Ik sport heel graag en maak er dan ook bewust tijd voor vrij. Ik ben voorzitter van de veteranenploeg van Ritterklub Jette en kom zelf af en toe nog eens op het veld. Als ik speel, dan sta ik op de links- ofde rechtsachter. Een van mijn ploegmaats is David Steegen, de persverantwoordelijke van Anderlecht. Naast veldvoetbal waag ik me ook regelmatig aan zaalvoetbal, bij de Vaartkapoentjes uit Molenbeek. Ik merk wel dat mijn snelheid intussen wat afgebot is, zeker omdat ik regelmatig moet spelen tegen jongens die mijn eigen zoon zouden kunnen zijn. In een vroege midlifecrisis heb ik me een Eddy Merckxkoersfiets gekocht. Op zondag, meestal na De Zevende Dag, ga ik met een paar vrienden fietsen. Daarnaast tennis ik af en toe in de zomer en ga ik in de winter wel eens joggen.

Welke sporten volg je passief?

Van thuis uit ben ik een RWDM-supporter, mijn ouderlijk huis is op 500 meter van het Edmond Machtensstadion. De landstitel in het seizoen 1974/75 blijft een mooie herinnering. Tegenwoordig ga ik vaak naar Brussels kijken, maar ik ben geen abonnee meer. Ik hoop dat Brussels een stabiele tweedeklasser kan worden. Liever stabiel in tweede dan op de sukkel in eerste. En het belangrijkste is dat de club zijn prima jeugdwerking kan behouden, die trouwens nog altijd bij de beste vijf van het land hoort.

Welke sporters heb je al ontmoet?

In het kader van de verkiezingscampagne was ik op het feest voor het vijftigjarig bestaan van het Sint-Guido-Instituut in Anderlecht, waar Romelu Lukaku schoolloopt. Hij volgt een opleiding in public relations en was aangeduid om de ‘belangrijke’ gasten naar hun plaats te brengen. Dat was toch wel speciaal, zo’n zelfverzekerde 16-jarige kerel van 1m90 die je naar je plaats brengt.

Had je vroeger sportidolen?

Mijn RWDM-vrienden zullen het niet graag horen, maar eigenlijk heb ik het altijd voor Ludo Coeck gehad. Hij had een zekere flair over zich en veroverde de harten met zijn gulle lach. Als speler vond ik hem een plezier voor het oog. Coeck had een verfijnde techniek en zo goed als al zijn afstandsschoten waren gekadreerd. Bij zijn prachtgoal tegen de DDR in 1983 was ik zelf als toeschouwer aanwezig op de Heizel. Onvergetelijk. Dat doelpunt heeft jarenlang in de generiek van Sportweekend gezeten. Ik word nog altijd een beetje week als ik aan zijn overlijden denk, een groot verlies.

Bregt Vermeulen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content