STVV – INFO

VEELEISEND VOETBAL

B ernd Hollerbach staat voor een schier onmogelijke opdracht op Stayen. Beter doen dan de 15e plaats van vorig seizoen én op STVV een voetbalidentiteit overdragen waar de supporters zich mee kunnen identificeren. Maar de 51-jarige Duitser heeft nu een weg gekozen die enkele van zijn voorgangers niet konden of wilden inslaan. Terwijl Peter Maes veiligheid moest inbouwen in zijn spel om de degradatie te vermijden, gaat Hollerbach uit van het idee dat zijn ploeg moet ageren en niet moet reageren. Hij wil niet zomaar achterover leunen en het spel ondergaan. En dat betekent dat de spelers fysiek klaar moeten zijn om het veeleisende voetbal van hun trainer te kunnen uitvoeren.

Hollerbach gaat uit van het idee dat zijn ploeg moet ageren en niet reageren.

Blijft Suzuki of niet?

In doel zal er opnieuw een hevige strijd losbarsten tussen Kenny Steppe en Daniel Schmidt, maar Hollerbach zal vooral een oplossing moeten vinden om de lekken in de verdediging te dichten. Vorig seizoen incasseerde STVV 52 tegendoelpunten en dat aantal moet drastisch naar beneden. Maar de as van de verdediging kreeg geen kwaliteitsinjectie en het is maar de vraag of Maximiliaan Cauffriez, Jonathan Buatu, Dimitri Lavalée en Júnior Pius, die zijn huurovereenkomst met een jaar verlengde, de komende maanden wel opgewassen zullen zijn tegen de aanvalsgolven van de andere eersteklassers. Op rechts heeft niemand zich echt kunnen opdringen als titularis en links moet er minstens een speler bijkomen om de concurrentie aan te gaan met Liberato Cacace. Of stelt Hollerbach zijn mening bij wat betreft Ko Matsubara?

STVV - INFO

Op het middenveld is Steven De Ridder een zekerheid indien hij fit kan blijven. Mory Konaté, Chris Durkin en zelfs Lavalée zullen onder elkaar moeten uitmaken wie naast de Ridder het vuile werk zal moeten opknappen. Naargelang het beschikbare spelersmateriaal zal Hollerbach zijn fictieve lijn, van waaruit de spelers druk moeten zetten op de tegenstander, hoger of later trekken. En dat zal uiteraard een impact hebben op het aanvallende compartiment van de ploeg.

Christian Brüls en nieuwkomer Aboubakary Koita zullen met hun creativiteit en snelheid de diepe spits(en) moeten bedienen. In een systeem met drie aanvallende middenvelders mogen Wolke Janssens, Nelson Balongo of Stan Van Dessel hopen op een basisstek. Die laatste moest in de voorbereiding depanneren op de linksback en heeft zich in de gratie van Hollerbach gespeeld.

STVV - INFO

De aanval is in de ogen van Hollerbach en zijn staf ook een zorgenkind. Duckens Nazon kreeg geen nieuw contract en Yuma Suzuki was er met zijn hoofd niet bij tijdens de voorbereiding omdat hij net als vorig seizoen Stayen wil verlaten. In totaal dreigen de Truienaars dus 23 doelpunten kwijt te raken. Oftewel meer dan de helft van de doelpuntenproductie van vorig seizoen. Benieuwd of Pelé Mboyo, die een garantie is voor een tiental goals, of Oleksandr Filippov de Truiense aanval kunnen dragen.

Het is niet meteen de hoogste prioriteit van Hollerbach, maar het zou zomaar kunnen dat we dit seizoen de doorbraak zullen meemaken van jeugdspelers Mathias Delorge-Knieper, Jarno Steukers of David Mindombe.

STVV - INFO
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content