Valencia ging voortvarend van start in de Spaanse competitie.

Elk jaar opnieuw blijkt hoe sterk de Spaanse voetbalcompetitie in de breedte is. Ook nu weer is na vijf speeldagen al duidelijk dat de supervedetten van Real Madrid behoorlijk zullen moeten knokken om hun titel te verlengen.

Een van de teams waarmee de landskampioen zal moeten afrekenen, is Deportivo La Coruña. Na het vertrek van Europees topschutter Roy Makaay naar Bayern München waren wat twijfels geuit over de trefkracht van de blauw-witten. Maar die behielden hun spelsysteem en ontdekten een nieuwe goalgetter. Met name de Uruguayaan Walter Pandiani, die naar Depor terugkeerde na een verblijf bij Mallorca. Met 12 op 12 waren de jongens van coach Irureta schitterend gestart, maar vorige zaterdag beten ze op het veld van Osasuna in het zand. Dat betekende meteen dat de winnaar van de titanenstrijd tussen Real Madrid en Valencia de nieuwe leider zou worden. Valencia opende al na vijf minuten de score via Mista en verdedigde die voorsprong met hand en tand. Uiteindelijk kon Ricardo Oliveira ook nog een tweede keer doel treffen.

Valencia mag zich nu de trotse nieuwe leider van de Liga noemen. De kustjongens hanteren nog steeds dezelfde speelstijl die hen onder Hector Cuper twee jaar naeen naar de finale van de Champions League bracht en die in de eerste plaats gebaseerd is op een sterke organisatie. In vijf competitiewedstrijden moest doelman Cañizares zich tot nu toe slechts één keer gewonnen geven. Ook de Madrileense sterren konden trouwens de wit-zwarte muur niet slopen. In het middenveld lost de Argentijn Pablo Aimar – die tegen Real na 25 minuten naar de kant moest met een spierblessure – stilaan de verwachtingen in. En de spitsen weten dat één kans benutten vaak volstaat om drie punten in de wacht te slepen. (DDv)

JOSE IGNACIO, de speler van Celta Vigo die in het duel tegen Club Brugge AndrésMendoza een slag gaf, heeft op basis van de videobeelden drie speeldagen schorsing gekregen. VALENCIA speelde in het eigen Mestallastadion ter gelegenheid van de komst van Real Madrid vorige zaterdag voor het eerst dit seizoen voor een vol huis. De prijs voor de kaartjes lag nochtans drie keer zo hoog als gebruikelijk. WALTERPANDIANI scoorde zaterdag opnieuw voor Deportivo. Met vijf goals tijdens de eerste vijf speeldagen van de competitie evenaart hij het clubrecord van Pahino (1954/55). (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Pandiani (Dep. La Coruña) 5 goals ; 2. Raúl (Real Madrid), Etxebarria (Bilbao), De Paula (Real Sociedad), Ronaldo (Real Madrid) 3 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content