Stefan Everts

© KOEN BAUTERS

Ik heb het verhaal met Stefan Everts in Sport/Voetbalmagazine van 31 juli gelezen. Het is inderdaad erg dat hij malaria opliep. Heel erg, en wat mij betreft hadden jullie dat er in een kader bij mogen zetten: het had niet gehoeven.

Hoe (met permissie) idioot kun je zijn om naar Congo te gaan en geen antimalariapillen te nemen? Geloven wat de Belgen die daar leven je zeggen? Dat je geen gevaar loopt als je er maar even bent en je gewoon wat moet insmeren met antimuggenmelk?

Er zou in jullie artikel en in het vet, heel groot, bij moeten staan dat je ALTIJD profylaxie (zo heet dat) moet nemen in zulke gevallen. En dat je je moet insmeren en als het kan onder een muskietennet moet slapen. Je moet zeker niet geloven dat je daar voor korte tijd geen voorzorgen moet nemen. Everts zal het niet meer ‘redden’, maar de lezers van jullie blad misschien wel.

Ik loop zelf al meer dan veertig jaar rond in de tropen, ben al heel veel malen door muggen gestoken, maar overleef het nog altijd, zonder één keer malaria gehad te hebben, enkel door systematisch mijn pillen te slikken, onder een net te slapen, … niet door gin-tonic (met kinine!!) te drinken.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content