Geboren op 2 augustus 1982.

Woont samen met Dorien Dehouwer.

Welk boek las je onlangs ?

“Geen, want ik lees geen boeken. Ik neem wel elke week Sport/Voetbalmagazine en Dag Allemaal door.”

Ben je een zoetekauw ?

“Dat kan je wel stellen. Het is ook zo moeilijk om eraf te blijven. Ik eet wat minder chocolade, maar chips en snoepjes gaan er nog steeds goed in.”

Als wat of wie zou je willen reïncarneren ?

“Sowieso als een dier. Dan leer je welke gevoelens ze hebben, hoe ze leven en communiceren.”

Ben je rommelig ?

“Neen, ik ben een ordelijk en stipt persoon. Ik ruim bijvoorbeeld mijn kleding meteen op en gooi ze niet op de grond zoals veel anderen.”

Ben je iemand met veel zelfvertrou- wen ?

“Ik heb altijd bevestiging nodig. Als ik voel dat de mensen rondom mij in me geloven en me steunen, dan vertrouw ik ook op mezelf. Komen er negatieve gevoelens, dan begin ik te twijfelen.”

Wat stoort je het hardst in de wereld waarin wij leven ?

“De haat en de schijnheiligheid tussen mensen. Het leven is al zo kort en dan kunnen de mensen niet eens respect voor elkaar opbrengen en samenleven. Die twee eigenschappen hangen sterk vast aan het relativeringsvermogen dat we allemaal nog wel kunnen gebruiken.”

Welke vakantiebestemming staat er op de agenda ?

“We twijfelen nog tussen Egypte en Mexico. Zolang het maar een warm land is.”

Wie verdient het meeste respect ter wereld ?

“Ik heb veel respect voor Lance Armstrong. Ik las twee van zijn boeken en dan besef je wel dat het leven een strijd is en dat je er zo lang mogelijk van moet profiteren, want het kan elk moment voorbij zijn. De passie en de wilskracht van Armstrong, dat verdient respect.”

Welke Belgische stad is de mooiste ?

“Lier, de stad is niet zo groot en vooral heel gezellig in de zomer met de Zimmertoren en het plein met alle cafeetjes.”

Kan je koken ?

“Ik kan alleen iets opwarmen en wafels bakken. Verder kan ik niet veel klaarmaken. En eerlijk gezegd, interesseert me dat ook niet echt.”

Hoe belangrijk is het verzorgen van je uiterlijk ?

“Niet dat ik een uur voor de spiegel sta, maar je uiterlijk is je uithangbord. Ik let toch altijd op mijn kleding en probeer er steeds verzorgd uit te zien.”

Geloof je in waarzeggerij ?

“Nee, als de voorspellingen waar blijken te zijn, is de kans groot dat mensen naar het beeld toegeleefd hebben dat de waarzegster op voorhand in gedachten had.”

Welke taal zou je ooit nog willen leren ?

“Spaans en Italiaans, het zijn mooie talen om te spreken. En zeker met Spaans kom je wel voor een stuk de wereld rond.”

Ben je een heer in het verkeer ?

“Ik pas de verkeersregels toe, maar niet zo strikt. Op de autosnelweg rijd ik 140, en waar je 70 mag rijden, rijd ik 90. Aan een school probeer ik wel altijd wat voorzichtiger te zijn.”

Welke cd zit er bij jou in de cd-speler ?

“De laatste nieuwe van Coldplay.”

Welk nieuwsfeit is jou het best bijgebleven ?

“Het omkoopschandaal in het Belgische voetbal uiteraard. Verder vind ik de vogelgriep zeer angstaanjagend. Als je bedenkt hoeveel mensen eraan kunnen sterven. En de ziekte komt ook steeds dichter naar België toe.”

Houd je van fotografie ?

“Als we op vakantie zijn, probeer ik altijd mooie foto’s te maken met een adembenemende achtergrond.”

Moeten alle velden in de eerste klasse verwarmd zijn ?

“Dat lijkt me erg nuttig. Dan kunnen ten minste alle wedstrijden plaatsgrijpen zoals gepland. Nu is het mogelijk dat een geblesseerde speler op tijd uit blessure terugkomt voor een inhaalwedstrijd, wat eigenlijk niet helemaal correct is voor de tegenstander. Anderzijds wordt het ook wel een dure grap, denk ik.”

ANNELIES SIMOEN

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content