Stel dat je geen voetballer was geworden, wat zou je dan nu doen ?

“Goh, dan was ik momenteel waarschijnlijk nog aan het studeren. Tot het vierde middelbaar volgde ik de richting handel-talen en nadien ben ik overgeschakeld op kantoor. Vooral informatica interesseert me wel. Vermoedelijk had ik dan ook verder gestudeerd in die richting. Maar na mijn zesde middelbaar kreeg ik de kans om een profcontract te tekenen bij Lierse en dat heb ik zonder aarzelen gedaan.”

Ben je nu nog veel met de computer bezig ?

“Heel af en toe. Ik zit dus zeker niet dagelijks achter mijn pc. Ik gebruik mijn computer meestal om te surfen op het internet en om spelletjes te spelen, al doe ik dat laatste toch het liefst van al op mijn Playstation. Dat zijn dan vooral voetbalspelletjes, want veel andere dingen heb ik niet.”

Wat waardeer je het meest aan Dorien ?

“Ze staat altijd voor mij klaar, zelfs als er problemen zijn. Ze doet echt alles om het mij naar mijn zin te maken. Ik weet dat ze veel moet laten voor mijn voetbal en ik apprecieer het enorm dat ze dat zonder morren doet. Al van twee dagen voor de wedstrijd wil ik meestal niet veel meer doen en zit ik het liefst rustig thuis en rust ik ook veel. Dorien aanvaardt dat. Verder is ze heel attent en heel lief. Soms kan ze wel koppig zijn, maar zelfs dat heeft zijn charmes. Ah ja, en ze winkelt iets te graag ( lacht).”

Welke cd ligt momenteel op in je wagen ?

“Eén die ik zelf heb samengesteld met top-50 muziek. Ik luister graag naar commerciële muziek, maar eigenlijk kunnen veel genres me boeien. Enkel hardrock spreekt me absoluut niet aan. Veel concerten hebben we nog niet gezien, maar de Night of the Proms in het Antwerps Sportpaleis proberen we wel zeker elk jaar mee te pikken. Uitgaan interesseert me niet echt. We gaan nog maar zelden of zelfs niet meer naar discotheken. De enkele keer dat we toch nog eens weggaan, is in de periode na de competitie als we volledig stilliggen. Maar zelfs dan nog… Wij gaan veel liever gezellig iets drinken samen met vrienden.”

Hoe breng je een vrije dag het liefste door ?

“Het liefst van al natuurlijk samen met Dorien, maar dat gebeurt zelden, want Dorien heeft meestal donderdag vrij, terwijl wij máándag niet moeten trainen. Ik heb wel nog een klein broertje ( Thomas, 13 jaar, nvdr) en een zus ( Evelien, 16 jaar, nvdr), waarmee ik me kan amuseren. Af en toe ga ik ook fietsen met de koersfiets. Dat doe ik ofwel samen met mijn neef, ofwel samen met de vader van Dorien. Als we heel af en toe toch eens een weekendje samen vrij zijn, plannen we meestal enkele kleine uitstapjes : gaan winkelen in Antwerpen of in Turnhout bijvoorbeeld, een dagje naar de dierentuin, samen minigolfen… Zulke dingen.”

Voetbalt je broertje ook ?

“Ja, hij speelt bij de kadetten van Lierse. Hij is een vurig supporter van Lierse en Anderlecht. En van mij natuurlijk ( lacht). Als wij spelen, komt hij ofwel kijken, ofwel volgt hij de wedstrijd via de radio. Als ik ooit naar een andere Belgische ploeg ga, zal het dus zeker Anderlecht moeten zijn hé ( lacht). Ik heb zelf nooit echt een favoriete club gehad, want ik supporterde altijd voor de ploeg die het beste speelde en dat veranderde dus geregeld. Ik wou altijd winnen, dus moest ik wel voor de beste supporteren ( lacht). Dat was het gemakkelijkste.”

Waar kan je absoluut niet mee om ?

“Met mensen die achterbaks zijn. Ik heb veel liever dat de mensen de dingen recht in mijn gezicht zeggen dan dat ze oneerlijk zijn en achter mijn rug over me roddelen. Ook met jaloerse types, mensen die iemand anders niets gunnen, kan ik niet om. Je moet het geluk van iemand anders niet benijden, vind ik.”

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content