Jullie wonen in Lokeren, terwijl Kris bij Bergen voetbalt. Vanwaar die keuze ?

Ik werk in een kledingwinkel in het koopcentrum van Sint-Niklaas, vandaar. Vroeger woonden we in Temse. We waren echter al lang aan het zoeken naar een geschikte plaats om te bouwen en dit huis was dan toch betaalbaar. We kochten het met ‘de sleutel op de deur’ en mochten het interieur volledig zelf kiezen. Ook voor de kinderen ( Stef is vier en half en Borre wordt drie op 10 december, nvdr) is het ideaal, want de school is niet te ver.

Wat zijn je hobby’s ?

Eén keer per week doe ik aan body-gym samen met een vriendin. Voor mij is dat wel goed, want dan ben ik er toch even van tussen.

Hou je van voetbal ?

Op tv veel minder dan wanneer ik zelf kan gaan kijken. Vroeger ging ik altijd mee naar de wedstrijden van Kris, maar nu geldt dat enkel nog voor de wedstrijden die niet te ver zijn. Met de kinderen is het namelijk niet altijd zo eenvoudig om mezelf vrij te maken, en bovendien werk ik zaterdags tot zes uur.

Hoe is het om als vrouw van een voetballer door het leven te gaan ?

Ik ben natuurlijk redelijk veel alleen, maar ik moet zeggen dat je dat vrij snel gewoon wordt. Ik ben ook al negen jaar met Kris samen en we zijn drie jaar getrouwd. Ik vind dat dus al normaal. Bovendien zijn de kinderen er ook en die slorpen veel tijd en energie op.

Je werkt in een kledingwinkel. Hecht je zelf veel belang aan kledij en uiterlijk ?

Ja, toch wel een beetje. Ik ben van opleiding kapster, dus ik vind het wel belangrijk om er verzorgd uit te zien. Ik volg de mode wel, maar het is niet zo dat ik altijd het laatste nieuw moet hebben. Winkelen doe ik graag. Kris trouwens ook, al gaat hij liever alleen zijn kledij kiezen. Hij vindt sneller zijn goesting alleen dan wanneer ik meega. Toch hebben wij ongeveer dezelfde smaak, dus meestal kan ik mij wel vinden in zijn keuze.

Heb je nooit als kapster willen werken ?

Jawel, en dat heb ik ook gedaan tot aan de geboorte van Stef. Zijn geboorte verliep echter niet vlekkeloos, want het was een zware bevalling en Stef kreeg een zuurstoftekort. Daardoor heeft hij nu een mentale en motorische achterstand. Hij heeft extra veel aandacht en zorgen nodig en daarom heb ik vanaf zijn geboorte besloten om minder uren te gaan werken. Ik werk nu 28 uren in de week, maar wanneer de kinderen wat ouder zijn, ga ik misschien wel terug als kapster aan de slag. We zullen wel zien.

Hoe verloopt de opvoeding van Stef ?

Hij gaat elke dag van de week naar een speciaal centrum in Sint-Niklaas. Dat is vergelijkbaar met naar school gaan, alleen krijgt Stef er dagelijks kinesitherapie en ergotherapie. Hij gaat ook goed vooruit. Zo kan hij sinds een half jaar lopen. Hij gaat naar dat centrum van toen hij anderhalf was en na drie maanden kon hij zitten, terwijl hij dat ervoor niet kon.

Hoe kan je Kris het best omschrijven ?

Als een heel actief iemand die niet of zelden stilzit. Soms is hij wel koppig, maar aan de andere kant ook heel eerlijk.

Wat vind je belangrijk bij de opvoeding van de kinderen ?

Ze moet vooral leren delen met andere kinderen en ook respect hebben voor iedereen. Ze moeten leren omgaan met alle soorten kinderen. Neem nu Stef, hij heeft een handicap en we willen ook aan Borre duidelijk maken dat sommige kinderen anders zijn, maar dat hij dan evengoed lief voor hen moet zijn.

Waarmee kan Kris jou verrassen ?

Met eenvoudige dingen zoals eens een bloemetje of een etentje. Als ik één ding aan Kris zou kunnen veranderen, zou ik hem wel een beetje romantischer maken. Ik ben redelijk romantisch, maar Kris eigenlijk niet echt. Vorig jaar met mijn verjaardag heeft hij me wel verrast, want toen had hij een hotelletje geboekt en lag er een cadeautje op mijn hoofdkussen. Zo’n momenten zouden er voor mij gerust meer mogen zijn.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content