Wat deden Trond Sollied en zijn assistent Chris Van Puyvelde vorige week op de vrije maandag in Athene ? Volgens Trond I am the real pokerface Sollied zelf ging hij er praten met een Cypriotische vriend over zijn latere toekomst als trainer. Volgens de Griekse pers keerde hij terug met een concrete aanbieding van Panathinaikos FC, na een onderhoud met voorzitter Yannis Vardinoyannis en een rondleiding op het oefencomplex van de Griekse topclub die drie dagen eerder zijn Tsjechische trainer Zdenek Scasny had ontslagen. De contractueel vastgelegde afkoopsom van 400.000 euro zou geen probleem zijn. Aldus de Griekse pers. Harold Suain, de Noorse manager van Sollied, bevestigde meteen de interesse van Panathinaikos en beweerde dat ook Leeds de forcing aan het voeren was. Sollied & Van Puyvelde ontkenden contact gehad te hebben met Panathinaikos. “Moest ik die Vardinoyannis tegenkomen,” zegt Van Puyvelde, “ik zou hem niet herkennen.”

Maar wie is dan die Cypriotische vriend ? Na enig zoekwerk komen we uit bij Nicos Kirzis, die met de door de Fifa erkende makelaars Alexis Georgiades en HarisPapadopoulos GPK Sports Management in Limassol runt en die via zijn vader en de rederij bevriend is met de Vardinoyannissen, de eigenaars van Panathinaikos. Vorig jaar is hij in Brugge geweest om over een oefenkamp in Cyprus te praten. “Ik ben een vriend,” bekent Kirzis als we hem bellen over de zaak Sollied-Panathinaikos, “maar meer kan ik niet zeggen.” Aandringen helpt niet. ” No comment !” Pas vrijdagavond kwam er voor het eerst een officieel statement van Panathinaikos over de kwestie, vernemen we van een Griekse collega. Yannis Vardinoyannis zou op een feestje tegenover de fans verklaard hebben dat er niet langer kon gewacht worden op Mister Sollied.

Het is van Sollied bekend dat hij geregeld ergens gaat luisteren. Naar de Noorse voetbalbond, naar Rosenborg en wie weet naar wie nog allemaal. “Je zou moeten weten hoeveel geld ik al liet liggen, je verklaart mij gek”, zei hij onlangs nog in Sport/Voetbal Magazine over de aanbiedingen die hij beweert gekregen te hebben. Hij ziet geen probleem in zijn onderonsjes met andere clubs. “Er is voor mij ook nog een leven ná Club Brugge, hé.” Sportleider Marc Degryse liet weten daar begrip voor te hebben en dat er voor Club ook nog leven is na Sollied. Ook dat is geen nieuws. Meer dan een jaar geleden zei voorzitter Michel D’Hooghe in dit magazine dat hij al wist wie de volgende trainer van Club wordt. Jan Ceulemans beweert nergens van te weten. ( CV)

CV

‘Moest ik de voorzitter van Panathinaikos tegenkomen, ik zou hem niet herkennen.’ (Chris Van Puyvelde)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content