Spanje moet vanavond winnen tegen Servië-Montenegro.

Spanje speelt vanavond tegen Servië-Montenegro voor de eerste plaats in de kwalificatiepoule waarin België vorige zaterdag zijn laatste hoop op een ticket voor het WK in Duitsland verloor. Vorige zaterdag speelde het team van bondscoach LuisAragonés in Santander een ultieme oefenpartij tegen Canada. Spanje won de wedstrijd met 2-1 dankzij goals van RaulTamudo en FernandoMorientes, maar kon nooit overtuigen. Veel blije gezichten waren er in het Spaanse kamp na het eindsignaal dan ook niet te zien. “Het nationale team is er in de verste verte niet in geslaagd zijn visitekaartje af te geven”, erkende de bondscoach. “We speelden veel te slap. Alsof we zelf niet in onze kansen geloofden. Enkel tijdens de eerste tien minuten en op het einde van de wedstrijd haalden we een aanvaardbaar niveau. Voor de rest zat er niet genoeg snelheid in ons spel en bewogen we te weinig zonder bal.”

Na de zege van Servië-Montenegro tegen Litouwen is Spanje verplicht om te winnen als het de groepszege wil. “Dat wordt wel een heel andere wedstrijd”, weet Aragonés. “Het wordt nu wel een match met inzet. Sommige van mijn spelers mag het dan nog wat aan matchritme ontbreken bij dit seizoenbegin, ik denk dat het bij de Serviërs niet anders is.” Sergio Ramos wil van zijn kant de moeilijke wedstrijd van vorige zaterdag zo snel mogelijk vergeten. “We moeten er met zijn allen voor zorgen dat we niet meer dezelfde fouten maken als tegen Canada.” (DDV)

Ronaldinho tekende uiteindelijk een contractverlening bij FC Barcelona tot in 2010. De nieuwe verbrekingsclausule is vastgelegd op een bedrag van 125 miljoen euro. SergioRamos, de 19-jarige verdediger van FC Sevilla werd tijdens de laatste uren van de mercato getransfereerd naar Real Madrid. Met de overgang is een bedrag van 25 miljoen euro gemoeid. Sevilla trok op de valreep Ivica Dragutinovic aan als vervanger. Albert Celades, die op 29 september 30 jaar wordt, werd aangetrokken door Zaragoza. De middenvelder, die eerder nog voor FC Barcelona speelde, was einde contract bij Real Madrid. Zaragoza trok daarnaast ook nog Diego Milito aan, de broer van de Argentijnse centrale verdediger Gabriel Milito. Hij speelde bij Genua, dat naar de Italiaanse serie C degradeerde als gevolg van een omkoopzaak. Alvaro Novo, een middenvelder die bij Atletico Madrid weinig speelgelegenheid kreeg, werd afgestaan aan Real Sociedad. Sebastian Viera, een jonge 22-jarige Uruguayaanse doelman die afkomstig is van Nacional Montevideo, tekende een contract bij Villarreal. Gabri, de middenvelder van FC Barcelona, blesseerde zich aan de knie en zal gedurende minstens een maand onbeschikbaar zijn. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Romeo (Osasuna) 2 goals ; 2. o.a. Ronaldo (Real Madrid), Baiano (Celta Vigo), Yeste (Athletic Bilbao), Gavilan (Getafe) 1 goal.

DDV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content