Driftige Giovanni Trapattoni krijgt VfB Stuttgart niet aan de praat.

De Italiaanse veteraan Giovanni Trapattoni heeft het niet makkelijk. Hij zag goede spelers ( Kevin Kuranyi, Aliaksandr Hleb en Phillip Lahm) vertrekken, ligt overhoop met enkele steunpilaren en raakte ook nog twee aanvallers kwijt. De Zwitserse international Marco Streller kan de eerste zeven weken niet in actie komen, door een gescheurde kuitspier, terwijl de Braziliaan Cacau minstens vijf weken niet inzetbaar is na een knieoperatie. Met de huur van de Servische international Daniel Ljuboja (PSG) werd er meteen gereageerd.

Het maakt de opgave voor Trapattoni niet gemakkelijker. De emotionele Italiaan ligt momenteel onder het vergrootglas van de Duitse (sensatie)pers, die de driftige trainer nauwlettend in de gaten houdt. Na de moeizame 4-3-bekerzege tegen derdeklasser TSG Hoffenheim pakte Bild-Zeitung weer eens uit met een schreeuwerige titel : Mensch, Trap, das was wieder schlapp !

De moeizame competitiestart is enigszins te verklaren door te wijzen op de laattijdige komst van Jon Dahl Tomasson en Jesper Grönkjaer. “We bouwen een nieuw team”, zo verdedigt Trap zich voortdurend. “Op de training klopt het allemaal, maar in de wedstrijd lukt het nog niet echt.”

De Duitse pers heeft echter geen genade voor de coach. Zeker niet nadat hij aanvoerder Zvonimir Soldo op de invallersbank zette, omdat hij de 37-jarige verdedigende middenvelder te oud vindt en de jeugd de voorrang wil geven. Onbegrijpelijk, zo oordelen de deskundigen van de Bundesliga. De vervanging van doelmannentrainer Eberhard Trautner door Adriano Bardin leidde tot een fors woordgemeen met Timo Hildebrand. De international zweert bij Trautner, met wie hij al sinds de jeugd samenwerkt.

De onvrede met Soldo en Hildebrand is voor de criticasters aanleiding om te wijzen op de poreuze defensie, die in de laatste vier wedstrijden maar liefst acht doelpunten incasseerde. (FV)

Hasan Salihamidzic (Bayern München) werd geopereerd aan de heup. De Bosnische middenvelder is minstens twee weken niet inzetbaar. Schalke 04 contracteerde tot 2009 de Braziliaanse rechterverdediger Rafinha (19), die voor vijf miljoen euro werd overgenomen van FC Coritiba. Dietmar Hamann (Liverpool) en Robert Huth (Chelsea) werden door bondscoach Jürgen Klinsmann buiten de selectie gelaten voor de oefeninterland tegen Slovakije. Als nieuwe krachten werden twee negentienjarigen opgeroepen: Lukas Sinkiewicz (FC Keulen) en Marcell Jansen (Bor. Mönchengladbach). De Braziliaan Lincoln (Schalke 04) overweegt een naturalisatie-aanvraag. Borussia Dortmund blameerde zich in de eerste ronde van de DFB Pokal. Tweedeklasser Eintracht Braunschweig was te sterk met 2-1. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Makaay (Bayern München), H. Altintop (Kaiserslautern) 6 goals ; 3. Klasnic (Werder Bremen) 4 goals ; 4. Barbarez (Hamburg), Berbatov (Leverkusen) 3 goals.

F.V.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content