SL Benfica

© getty

TACTIEK

De weg naar de groepsfase van de Champions League was niet eenvoudig voor Benfica. Het moest eerst voorbij Spartak Moskou en vervolgens PSV. Maar Jorge Jesus, de iconische trainer van de club (drie keer kampioen met Benfica tussen 2009 en 2015) die vorig jaar terugkeerde, loodste Benfica weer naar de poules. Met een 3-4-2-1-opstelling begon hij in razende vaart aan het seizoen. In bijna elke wedstrijd scoort zijn ploeg twee keer en ze incasseert erg weinig.

Vertonghen speelt links in de verdediging, naast een andere speler die ervaring te koop heeft: Otamendi. Jaremtsjoek is stilaan bezig zich voorin een plaats te verwerven, maar hij scoort nog niet genoeg. Het gevaar komt dit seizoen eerder van de tweede rij, met Rafa Silva. Centraal op het middenveld wordt het werk opgeknapt door Mario en Weigl.

Behalve Vertonghen en Jaremtsjoek zitten er in de kern nog spelers die bij ons goed bekend zijn. Meïté (ex-Zulte Waregem) krijgt redelijk wat speeltijd, in tegenstelling tot Svilar, die nog altijd in de schaduw blijft.

SMAAKMAKER Roman Jaremtsjoek

De voormalig speler van KAA Gent groeide uit tot een van de absolute sterkhouders van de troepen van Hein Vanhaezebrouck en ook op het EK liet de spits van zich horen met twee doelpunten en een assist.

Ook bij Benfica bewees Roman Jaremtsjoek meteen zijn waarde. Hij hielp de Adelaars mee aan een plaatsje in de groepsfase van het Champions League door drie assists te geven in evenveel kwalificatiewedstrijden.

SL Benfica
SL Benfica
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content