Antwerp klopt Luik in een spannende bekerfinale.

70-64-winst voor Antwerp Giants in de SportOase in Leuven. Voor de Antwerpenaren heet het seizoen daarmee al ruimschoots geslaagd : nadat de ambitieuze club eerder op de week zekerheid kreeg over een plaatsje in de play-offs, pakte hij dit weekend de eindzege in de beker van België. Een beklijvende finale tussen Antwerp en Luik trouwens, met niet altijd hoogstaand basketbal, maar twee ploegen die elkaar weinig ruimte gunden en voor een spannende slotfase zorgden.

Bewerkstelligers van de bekertriomf waren het Amerikaanse backcourtduo Ed Norvell Kelley McClure (tot aan het vierde kwart nochtans onzichtbaar), de immer sluwe invaller Gur Shelef en de Belgische energiebom Senne Geukens. Geukens (23) zorgde met zijn defensieve verbetenheid en aanvallende initiatieven in het laatste kwart voor een beslissende kloof van 13 punten. Luik vocht nog even terug, maar haalde het net niet. Geukens glunderde na afloop : “We begonnen moeilijk, met schrik om iets te ondernemen. Maar na de pauze voerden we onze plays beter uit en konden we een voorsprong uitbouwen.” Met een bom opende Geukens het laatste quarter en gaf daarmee het startsein voor een sterk slot. “Ik voelde meteen dat ik goed in de wedstrijd zat”, vertelde de Antwerpenaar achteraf. “Ik moet defensief de ploeg beter maken en zorgen dat we aanvallend blijven draaien. Dat is mijn opdracht.”

Door de bekerwinst viel bij de ploeg van coach Arik Shivek alvast heel wat druk van de schouders. De Giants kunnen nu met een gerust gemoed aan de play-offs beginnen. “Er valt inderdaad een beetje druk weg, maar het is niet omdat we de play-offs halen dat daarmee het seizoen gedaan is. We zien wel tegen wie we uitkomen. Dat zal veel bepalen.” Zelf heeft de jonge forward er ook een meer dan degelijk seizoen op zitten, al komt hij nergens voor in de lijst van genomineerden voor Speler van het Jaar. “Ach, er zijn voldoende andere goede Belgen die in aanmerking komen”, relativeert Geukens. “Ik heb nog genoeg jaren voor de boeg. In ieder geval kan ik tevreden zijn over mijn seizoen en wie weet halen we met de ploeg nog wel een prijs de komende weken.” Dat zou dan een mooi afscheid kunnen zijn van de club die hem vormde. Geukens weigerde immers in eerste instantie een contractverlenging. “De gesprekken zijn afgesprongen, we zien wel wat volgt na het seizoen. De kans bestaat dat ik vertrek.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content