Sergio Ramos doet een boekje open.

Real Madrid zag vorige zaterdag tegen FC Sevilla even sterretjes. Nadat de Galácticos 0-2 achter kwamen na een owngoal van Xabi Alonso en een treffer van IvicaDragutinovic (ex-AA Gent en Standard), konden ze pas in de toegevoegde tijd de drie punten thuis houden.

De invallers maakten het verschil voor coach ManuelPellegrini, die hen inbracht bij de rust: Guti zorgde voor meer vaart op het middenveld en RafaelvanderVaart maakte het winnende doelpunt. De Nederlander had ook al de assist gegeven voor de gelijkmaker van SergioRamos, die een sterke wedstrijd speelde. “Ik haal inderdaad bijna weer mijn beste niveau”, verklaarde de 23-jarige verdediger. “Ondertussen ben ik aan mijn vijfde seizoen bezig. Altijd kon ik mijn basisplaats behouden. Het vertrouwen van de verschillende trainers beschaamde ik nooit. Pellegrini maakte meteen duidelijk wat hij wilde. Maar pas na de noodzakelijke wederzijdse aanpassingsperiode slagen we erin zijn ideeën almaar beter uit te voeren.”

Ook over zijn teamgenoten wilde Ramos wel een en ander kwijt. “Guti heeft niet echt een basisplaats, maar kan wel millimeterprecieze passes versturen”, stelt de international. “Wat me bij CristianoRonaldo het meest verbaasde, is zijn obsessie om altijd de perfectie te benaderen. Het is fantastisch om zo’n speler in de ploeg te hebben, die het team altijd probeert naar een hoger niveau te tillen. Kaká haalt nog niet echt zijn beste vorm, maar dat komt omdat hij last had van een pubalgie. Dat is een blessure waarvan de gevolgen lang kunnen aanslepen.”

De Franse spits KarimBenzema is volgens Ramos dan weer lang niet zo timide als men op het eerste gezicht zou denken. “Hij geeft soms de indruk dat hij enkel de muziek in zijn oortjes hoort, maar eigenlijk is hij erg schalks”, beweert hij. “Zijn grappen en grollen zijn niet meer te tellen.” Tegen zijn ex-teamgenoten van Lyon zal Benzema vanavond wel de ernst moeten behouden om te vermijden dat de Koninklijke al voor de zesde opeenvolgende keer wordt uitgeschakeld in de achtste finales van de CL.

David Villa (27) maakte zijn 36e doelpunt voor de nationale ploeg. De Valenciaspits staat nog slechts twee goals achter op recordhouder Raúl.

Iker Muniain (17), de spits van Athletic de Bilbao die tegen Anderlecht nog geblesseerd uitviel, bleek al wedstrijdfit tegen Real Valladolid.

De Spaanse nationale ploeg ging vorige week met 0-2 winnen in Frankrijk, iets wat al sinds 1968 niet meer was gelukt. Het was bovendien de 22e zege in de laatste 23 wedstrijden. De enige nederlaag was die in de halve finale van de Confederations Cup tegen de VS.

Diego Maradona woonde Real Madrid-FC Sevilla bij. Hoewel Gonzalo Higuaín dit keer niet kon scoren, vond de Argentijnse bondscoach hem erg goed.

Manolo Jiménez, de trainer van FC Sevilla, toonde zich ondanks het 3-2-verlies groots in de nederlaag. “We moeten ons niet schamen. Tegen het beste Real Madrid dat ik tot nu toe zag, trokken we meer dan behoorlijk onze streng.”

Lionel Messi (22) scoorde twee goals op het veld van UD Almería, maar toch kwam Barcelona er niet verder dan een 2-2-gelijkspel, zodat het aan de kop van de rangschikking nu opnieuw Real Madrid naast zich moet dulden.

Quique Sánchez Flores wil graag dat de speculatie rond zijn mogelijke contractverlenging bij Atlético Madrid ophoudt.

Ivan de la Peña (33) zal bij Espanyol omwille van een aanslepende spierblessure drie maanden onbeschikbaar zijn.

De FIFA weigert de finale van de Copa del Rey te laten plaatsvinden op 26 mei. Waarom? Omdat de twee finalisten (FC Sevilla en Atlético Madrid) allebei nog actief zijn in het Europees voetbal en men er dus rekening mee moet houden dat zij theoretisch de finale van respectievelijk de Champions League en de Europa League kunnen halen. Bijkomend werk dus voor de kalendercommissie.

DANIEL DEVOS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content