Schalke 04

© BELGAIMAGE

TACTIEK

Defensief goed staan en dan ongenadig hard toeslaan via sleutelspelers als Goretzka, Meyer en/of Pjaca, daarmee oogstte Schalke 04 vorig seizoen onder laptoptrainer Domenico Tedesco succes. Deze 33-jarige coach, een universitair geschoold ingenieur die afstudeerde in innovatiemanagement en vijf talen machtig is, overtuigde zijn spelers snel van zijn discours. Een (onverhoopte) tweede plaats voor de Königsblauen was ook voor sportief eindverantwoordelijke Christian Heidel de bevestiging dat hij in juni vorig jaar de juiste opvolger voor de ontslagen Markus Weinzierl had gekozen.

Schalke 04

Met Sané, Mascarell, Serdar en Uth werd er stevig geïnvesteerd, volledig naar de wens van de trainer. Voor de stabiliteit in het elftal werd aan Bayern München zelfs 16,5 miljoen euro betaald voor de ervaren international Rudy (28). Maar de motor van de Königsblauen sloeg in de Bundesliga nog niet aan. Het maakte zelfs dat Tedesco – tijdelijk? – afstapte van zijn favoriete 3-4-1-2-systeem en overschakelde naar een 4-3-3, om meer verdedigende zekerheid te installeren en minder tegendoelpunten te incasseren.

Schalke 04

SMAAKMAKER: BREEL EMBOLO

Na een sterk EK 2016 in Frankrijk versierde de aanvaller, die werd opgeleid bij FC Basel, een lucratieve transfer naar de Königsblauen. Een moeilijke integratie volgde, met 28 duels en amper 5 goals. De pijlsnelle 29-voudige international staat voor het seizoen van de doorbraak. Lookalike van Mario Balotelli, maar dartspijltjes gooien is niet aan hem besteed.

Schalke 04
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content