Er zijn mooie tijden aangebroken voor SC Wielsbeke. Na een spannende eindronde vorig jaar promoveerde de ploeg naar vierde nationale A. Nu zijn de West-Vlamingen zelfs al zeker van een plaats in de eindronde voor de derde klasse.

Enkele jaren geleden fusioneerden SC Wielsbeke en SK Ooigem, een club uit de deelgemeente Ooigem, om de jeugdwerking te verbeteren. Vorig seizoen investeerde het gemeentebestuur in nieuwe kleedkamers. Maar het grote succes begon met de aanstelling van een nieuwe trainer, Ronny Goemare. Voor een promotie naar de vierde klasse moest de trainer zijn team voorbij het Henegouwse Soignies loodsen. De Waalse ploeg kwam al na vier minuten op voorsprong door een blunder van de doelman. SC Wielsbeke bleef een hele wedstrijd vechten voor de gelijkmaker. “Het werd een onvergetelijke wedstrijd voor de supporters en de club”, vertelt voorzitter Yvan Soetaert. “We kwamen vroeg op achterstand maar in de 92ste minuut konden we gelijkstellen.” De verlengingen brachten de West-Vlamingen na een jaar eerste provinciale terug naar bevordering. In het heetst van de strijd werden nog twee spelers van Soignies uitgesloten en kon SC Wielsbeke een 3-1-overwinning op het scorebord zetten.

Maar hier houdt het succesverhaal niet op. De goede prestaties en overwinningen stapelden zich op en SC Wielsbeke slaagde erin als nieuwkomer in de vierde klasse de eerste periodetitel te grijpen en zich zo te verzekeren van een plaats in de eindronde die uitzicht biedt op de derde klasse. Een uniek gebeuren in de geschiedenis van de club.

“Het was eigenlijk niet de bedoeling om het meteen zo goed te doen in vierde, een plaats in de middenmoot was eigenlijk al goed geweest”, zegt trainer Ronny Goemare met de glimlach.

Voorzitter Yvan Soetaert kent het recept van het succes van SC Wielsbeke. “We hechten veel belang aan onze jeugdopleiding, zodat we een doorstroom krijgen van jong talent naar het eerste elftal”, legt de preses uit. “Op dit moment bestaat de eerste ploeg voornamelijk uit jongeren, we hebben een gemiddelde leeftijd van 23 jaar. Maar spijtig genoeg worden vele van deze talentvolle spelers weggehaald door grote ploegen uit de eerste en tweede klasse. Voorlopig is er nog niemand in geslaagd om van Wielsbeke door te stoten naar een ploeg in de Belgische topklasse, maar we hebben wel al wat jongens rondlopen in de nationale jeugdafdelingen.”

volgende week: Dilbeek

afdeling: vierde klasse A Ligging: Hernieuwenburg, Rijksweg 314, 8710 Wielsbeke

Opgericht: 1960 (stamnummer 06381) Trainer: Ronny Goemare Toegangsprijs: 7,5 euro (zitplaats) en 6 euro (staanplaats). Kortingen voor Plus-3-pas en gratis voor jongeren tot 12 jaar Prijs pils: 1,3 euro Supporterskreet: SCWeeee Aantal supporters: ± 350

EVELIEN VAN GRUNDERBEEK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content