SC Eendracht Aalst Ladies

STERKTES EN ZWAKTES

Eendracht Aalst Ladies werd vorig seizoen geplaagd door blessures waardoor er op het einde amper een tiental fitte speelsters overbleven. Zonder die hoge blessurelast hadden zij, en niet Genk, wellicht play-off 2 gewonnen. De prioriteit van het sportieve departement was dus om de kern te verbreden. Met Rebecca Degenaers, Sheila Broos en Stephanie Suenens werd een pak ervaring gehaald en er is ook de terugkeer van Anaëlle Wiard, die een jaar geleden vroeg uitviel met een kruisbandletsel.

SC Eendracht Aalst Ladies

De omkadering werd versterkt met de aanstelling van Nele Roosens (sportief coördinator) en Lisa Vandeputte (administratief verantwoordelijke), maar Eendracht Aalst is samen met White Star Woluwe wel de enige amateurploeg in de Super League. Wat betekent dat de club met ongelijke wapens strijd in vergelijking met zijn concurrenten.

TRAINER

Dirk Decoen loopt al zestien jaar rond in het vrouwenvoetbal, maar hij voelt zich niet te beroerd om zichzelf heruit te vinden. Vorig seizoen kreeg hij vaak schouderklopjes van de tegenstander voor het positieve voetbal van zijn team, maar dat bracht amper punten op. Decoen wil af van dat naïeve voetbal: hij hoopt zijn ploeg zover te krijgen dat ze minder risico’s nemen en efficiënter voetballen in elke strook van het veld.

AMBITIE

Op de middellange termijn wil Eendracht Aalst een goede middenmoter worden en de basis hiervan werd vorig seizoen al gelegd. In het eerste seizoen in de Super League eindigden de Oost-Vlamingen op een verdienstelijke achtste plaats in de reguliere competitie met vijftien punten. Maar dit seizoen is het doel duidelijk: vijfde eindigen en zich kwalificeren voor play-off 1 of play-off 2 winnen.

VEDETTE CHLOE VAN MINGEROET

Vorig seizoen stond Chloe Van Mingeroet voor een zware keuze: blijven voetballen op het hoogste niveau bij de vrouwen of haar scheidsrechterscarrière bij de mannen voortzetten. Ze koos tot grote opluchting van Eendracht Aalst voor het eerste. De 24-jarige captain is samen met Anaëlle Wiard de absolute sterkhouder van het team. Ze is een geboren leidster die het harde werk niet schuwt. Ze neemt iedereen op sleeptouw en is het soort aanvoerster dat goed in de groep ligt en naar wie iedereen in de kleedkamer opkijkt.

TRANSFERS

IN

Sheila Broos & Stephanie Suenens (Fémina White Star Woluwe), Ulrike De Frère (Zulte Waregem), Rebecca Degenaers (Zwijndrecht), Farah Erchouk (RWDM), Lauren Godart (Kester-Gooik), Kirsten Foucart (Brasschaat), Estelle Loos (RSCA Women), Bente Verspeelt (Gent Ladies B), Sirine Bouharat (RSCA Women B).

OUT

Margaux Van Ackere (Zulte Waregem), Daisy Baudewijns (Club YLA), Tiffanie Vanderdonckt (KV Mechelen), Tiana Andries & Lisa Vandeputte (KFC Heist), Laurence Marchal, Anke Vanhooren & Stéphanie Van Gils (gestopt).

SC Eendracht Aalst Ladies
© Sportpix.be
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content