SC Charleroi

© belgaimage

WAT ZIJ ZEGGEN MEHDI BAYAT AFGEVAARDIGD BESTUURDER

‘Ik ben over het algemeen erg tevreden over onze transferzomer. Zeker omdat het voor ons een strategische aangelegenheid was met drie concrete doel- stellingen: de kern verjongen, de loonmassa inkrimpen en onze sterkhouders langer doen blijven. Uiteindelijk zijn er achttien spelers vertrokken, zijn er negen nieuwe gekomen en is de gemiddelde leeftijd aanzienlijk gezakt. En ik denk dat je objectief kunt stellen dat onze kern nu meer kwaliteit heeft dan vorig jaar. Het doel is dus bereikt. Het bewijs daarvan is dat spelers als Koffi, Knezevic, Zorgane, Andreou en Zaroury ondertussen volwaardige basisspelers zijn en dat we onze sleutelspelers behielden.

‘Gezien het niveau van Koffi is het moeilijker om Desprez momenteel te beoordelen. En de sterkte van onze verdediging tot nu toe verhindert dat een Ozornwafor kan tonen wat hij in zijn mars heeft. Iemand die niet speelt, is niet noodzakelijk een mislukte transfer, het is soms gewoon een kwestie van timing. Dat neemt niet weg dat er in januari nog aanpassingen moeten gebeuren. En dat zal uiteraard ook volgende zomer het geval zijn. In één transferperiode kun je moeilijk én je coach én je systeem én je sportieve visie veranderen. Door op zoek te gaan naar specifieke profielen zullen we volgens mij dichter komen bij de tactische flexibiliteit die we willen bereiken.

SC Charleroi

‘De grote onbekende factor is de coronatoestand. Dat maakt de toekomst onzeker voor iedereen. Daarom beseffen we ook heel goed dat het voor de club moeilijk zou zijn om een goed bod voor een van onze sterkhouders af te wijzen.’

WAT WIJ ZEGGEN

Na een teleurstellend seizoen besloten de Zebra’s om met een leeg blad te herbeginnen. In een woelige zomer werd er vooral uitgekeken naar de vervanger van Karim Belhocine. De komst van Edward Still was een eerste teken dat de transferperiode minder opvallend zou zijn als de vorige, maar wel meer gericht. Buiten de overtuigende Anass Zaroury, die al werd vastgelegd in januari, gaf het boodschappenlijstje van Charleroi aan dat men vooral aan de spelfilosofie dacht. De eerste inkomende transfer was Knezevic, die werd gezien als de eerste keuze van de nieuwe huisarchitect. De Zwitser heeft de voorbije maanden niet ontgoocheld, integendeel, maar dat was ergens wel verwacht. Dat lag anders voor Andreou. De negentienjarige Cyprioot kwam voor 200.000 euro en zonder veel ervaring naar België, maar maakte zich binnen de kortste keren onmisbaar.

Zorgane, die werd voorgesteld als de steraankoop van de zomer, heeft nog wat tijd nodig om te bevestigen. In dezelfde categorie zit Koffi. Bessile viel minder op, maar lijkt stilaan sterker te worden, terwijl dat voor Zedadka net andersom is. Over Ozornwafor of een Desprez lijkt er op dit moment hoe dan ook geen unanimiteit te bestaan.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content