Is David altijd zo rustig als hij overkomt ?

“Ja, behalve als hij op een voetbalveld staat. Dan schrik ik toch vaak van zijn reacties. Daar kan hij plots heel agressief uit de hoek komen : naar de scheidsrechter toelopen, reclameren, heel koppig zijn. Dan wordt hij gewoon een andere persoon. Dat ben ik thuis niet gewoon. Gelukkig maar.”

Je werkt als zelfstandige. Wat doe je precies ?

“We hebben een zaak in sausen en vinaigrettes. Wat als een heel klein bedrijf begon, is nu uitgegroeid tot een middelgrote onderneming. Wij leveren aan de groot- en kleinhandel, maar bijvoorbeeld ook aan warenhuizen. Het is een heel intensieve job, die heel wat tijd en energie vergt. Mijn week loopt snel vol. Ook op zaterdagvoormiddag ben ik op de zaak. Ik zou mijn werk niet kunnen missen.”

Voltijds huisvrouw worden, zegt jou niks ?

“Nee hoor. Ik zou hier niet alleen kunnen zijn. Bovendien neemt David een groot deel van mijn taken over. Hij heeft meer vrije tijd en groeide op korte tijd uit tot een echte huisvader. Daarin verbaasde hij me toch. Maar ik zou de sociale contacten met de klanten en het personeel te veel missen als huisvrouw. Ik zit ook niet graag stil. Bovendien is het iets dat je zelf uit de grond hebt gestampt. Daar kan je moeilijk afstand van nemen.”

Wat is voor jou de ideale manier om te ontspannen ?

“Op zaterdagmiddag thuiskomen en de tijd hebben om met mijn dochtertje Fleur, nu negen maanden oud, bezig te zijn. Dat is echt genieten van haar reacties en verwondering, wanneer we bijvoorbeeld samen gaan winkelen. Want dat is mijn zwakke punt : ik heb zeker geen koopziekte, maar doe het wel enorm graag. Als ik een Burberrywinkel passeer, heb ik het altijd moeilijk om mij te beheersen. Als ik iets mooi vind, koop ik het.”

Heb je een favoriete stad ?

“Gent is dan de uitverkoren plaats. Ondertussen begint ook David mijn favoriete winkels te kennen. Als er een kledingstuk teruggebracht of gewisseld moet worden, kan hij dat doen na de training. Het meisje dat er werkt, is een supportster van AA Gent. Het is blijkbaar een kleine moeite ( lacht).”

Waar kan jij je druk over maken ?

“Ik kan absoluut niet tegen leugenaars. Op dat vlak heb ik al veel bijgeleerd. Vroeger stond ik daar veel minder bij stil, nu tracht ik er veel meer op te letten. Ik heb het snel door als mensen verkeerde bedoelingen hebben.”

Hebben jullie gezamenlijke hobby’s ?

“Uit eten gaan. Dat gebeurt nu veel minder dan vroeger. Maar als we kunnen, proberen we er toch eens goed van te profiteren. Vaak ook met vrienden eens lekker babbelen. Ik hou wel van een goed glaasje wijn en een stukje vis of een sla- tje, terwijl David graag scampi’s eet. Hoogtepunt is het kiezen van de desserts.”

Reis je graag ?

“Toch wel. De voorgaande jaren gingen we meestal naar Griekenland, Rhodos of Kreta. Maar afgelopen zomer hebben we ons beperkt tot een weekje Knokke, omdat Fleur nog veel te jong was om al te vliegen. Het is de bedoeling om vanaf volgende zomer weer de zon op te zoeken in het buitenland. Alleen wil David niet te ver gaan. Langer dan drie tot vier uur in het vliegtuig houdt hij niet uit. ( David : ‘Ik heb lange benen en zit niet graag zo gewrongen.’)”

Jullie wonen op een appartement. Zijn er al bouwplannen ?

“Jawel. Wij kochten een stuk bouwgrond in Hamme. Hopelijk kunnen we rond maart of april beginnen met de werken. Als we ons gezin willen uitbreiden, kunnen we wel wat meer ruimte gebruiken.”

door Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content