De aanklacht van Cédric Roussel dat onder meer het managementbureau SEM hem onder druk zette om voor het Russische Rubin Kazan te tekenen (zie S/VM, 6 oktober 2004), is bij Dirk Degraen in het verkeerde keelgat geschoten. “Het moge duidelijk zijn,” reageert Degraen, “dat Kazan niet onmiddellijk op het lijstje staat van favoriete clubs voor de jonge spelers die wij begeleiden, zoals Thomas Buffel, Stein Huysegems en Kevin Vandenbergh. In deze zaak echter hebben wij, samen met RC Genk, een oplossing geboden aan de bij Genk ‘ongelukkige’ Cédric Roussel. Hij is daarbij steeds bijgestaan door zijn eigen makelaars, Nenad Pe- trovic en Daniel Striani. Van bij het begin van de onderhandelingen werden zij en de speler op de hoogte gebracht van de interesse van Kazan. Zodra er een akkoord werd bereikt tussen de clubs, werden Roussel en één van zijn makelaars uitgenodigd om ter plaatse een kijkje te nemen. Al snel bleek dat de kennismaking tegenviel. In die mate zelfs dat alle partijen zich hadden neergelegd bij een terugkeer van Cédric Roussel naar Genk.”

“Groot was onze verbazing,” vervolgt Degraen, “toen nauwelijks vierentwintig uur later de lucht boven Kazan blijkbaar was opgeklaard en er vanuit Rusland werd gemeld dat niets nog een transfer in de weg stond. Was het een mooier appartement, of de aangepaste tekenvergoeding annex verhoogd salaris dat voor deze plotse ommekeer zorgde ? SEM noch Genk kent hierop het antwoord, aangezien geen van beide partijen ter plaatse was om druk uit te oefenen.”

Nauwelijks was het tekengeld ontvangen, zegt Degraen, of Roussel was opnieuw ongelukkig. “Cédric Roussel zat in een ‘zwart gat in Wolverhampton’, was ‘doodongelukkig in Genk’ en ‘jankt op zijn kamertje in Kazan’. Allemaal citaten uit artikels over hem, die bewijzen dat het leven van een profvoetballer niet altijd over rozen loopt. Een mens kan zich vergissen, zelfs drie keer na elkaar. We mogen er nochtans van uitgaan dat een volwassen profvoetballer, begeleid door zijn makelaar, goed beseft wat de gevolgen zijn wanneer hij zijn handtekening zet onder een riant contract van drie seizoenen.”

Toppers als de Braziliaan Aloïsio (ex-PSG) en de Tsjech Novotny (ex-Sparta Praag) passen zich wel aan in Kazan, stelt SEM vast, maar Roussel wil alweer weg. Degraen : “Vorige week namen zijn makelaars opnieuw contact met ons op om een andere club te zoeken. Mits de nodige excuses zullen we ook nu doen wat we kunnen.” (JH)

JH

‘Een mens kan zich vergissen, zelfs drie keer na elkaar.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content