Roland Garros, dat zondag start, mag een beperkt aantal toeschouwers toelaten, als die tenminste een vaccinatiepaspoort kunnen voorleggen.

In de eerste tien dagen mag het grandslamtoernooi in Parijs 5.388 toeschouwers per dag ontvangen. Daarna trekken de Franse autoriteiten de toegestane limiet op tot 65 procent en zijn er dagelijks 13.146 tennisfans welkom. Die moeten wel een vaccinatiecertificaat kunnen voorleggen, een bewijs van remissie (van het coronavirus) of van een recente negatieve coronatest.

Het Stade Roland Garros, het twaalf hectare grote domein waar alle stadions en pleinen liggen, zal opgedeeld worden in zes stukken: het Court Philippe Chatrier, het Court Suzanne Lenglen, het Court Simonne Mathieu, de banen 2 tot 5, 6 tot 9 en 10 tot 14. De eerste tien dagen van het grandslamtoernooi zijn er op elk van de drie hoofdterreinen 1.000 fans welkom en enkele honderden op de nevencourts. Van 9 tot 13 juni wordt er alleen nog in de drie grote stadions gespeeld, die dan tot 5.000 fans kunnen verwelkomen. De organisatie hoopt in totaal zo’n 120.000 tickets aan de man te brengen. Vorig jaar, toen Roland Garros uitgesteld werd en in het najaar plaatsvond, waren er in totaal slechts 15.000 bezoekers.

Dit jaar worden er voor het eerst ook avondsessies gespeeld en dan zijn geen toeschouwers toegelaten. De avondklok wordt in Frankrijk immers pas tot 23 uur verlaat op 9 juni. Net als vorig jaar worden de spelers ondergebracht in bubbels van twee hotels. De tennissers mogen slechts twee begeleiders meenemen en mogen alleen op hun wedstrijddagen de baan op. Voor meer nieuws zie www.sportmagazine.be

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content