RKC Waalwijk

© Toin Damen

Trainer Joseph Oosting 29/01/1972

? Dat Oosting trainer werd, is opvallend te noemen. De oud-speler van onder meer FC Emmen was niet bepaald een taakbewuste speler en had moeite om trainers te begrijpen.

? Werkte sinds 2014 voor Vitesse, waar hij met de belofteploeg kampioen werd in de Derde Divisie en vanaf 2018 assistent-trainer was.

? Behaalde dit voorjaar zijn trainerspapieren om in het betaald voetbal te kunnen werken.

transfers

In

Ayman Azhil (Bayer Leverkusen, Ger), Thierry Lutonda (RSC Anderlecht, Bel), Iliass Bel Hassani (Ajman Club, UAE), Joel Pereira (Manchester United, Eng), Alexander Büttner & Issam El Maach (transfervrij), Michiel Kramer (ADO Den Haag), Jens Odgaard (Sassuolo, Ita).

Ilias Bel Hassani
Ilias Bel Hassani© Peter van Gogh

OUT

Anas Tahiri (CFR Cluj, Rou), Vitalie Damascan (Torino FC, Ita), Mike Grim, Thijs Oosting (AZ), Paul Quasten, Sylla Sow, Ola John (Al-Hazm Rass, KSA), Kostas Lamprou (PEC Zwolle), Vurnon Anita, Nando Nöstlinger, Cyril Ngonge (FC Groningen), James Efmorfidis.

RKC Waalwijk

Smaakmaker Ilias Bel Hassani

Iliass Bel Hassani was de sterspeler van Heracles tussen 2013 en 2016, waarna AZ de aanvallende middenvelder inlijfde. Bij de Alkmaarders kon de Nederlandse Marokkaan nooit de groeicurve doorzetten die hij in Almelo had ingezet. Hij kwam meermaals uit voor het beloftenelftal en werd het laatste seizoen uitgeleend aan FC Groningen. Twee jaar geleden tekende hij een contract bij PEC Zwolle, maar hij verdween daar na een half jaar al van het toneel toen hij in de winter van 2020 een contract tekende bij Al-Wakrah in Qatar, om ook daar na zes maanden te vertrekken en in de Verenigde Arabische Emiraten te belanden. Ook dat duurde maar een jaar. Nu is Bel Hassani de opvallende speler in de selectie van het team van Joseph Oosting.

RKC Waalwijk

De middenvelder/aanvaller lijkt de laatste jaren een type van alles of niets te zijn. Recent in Nederland was het vaak niets, daarvoor dan weer alles. Wie weet wat de 29-jarige Rotterdammer bij RKC kan laten zien. Misschien past een kleinere club beter bij hem, als anderen in dienst van hem spelen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content