Vorig seizoen stonden we met één been in de tweede klasse en gaf niemand nog een cent voor de kansen van Sportkring. Tot die onbekende Nederlander op het toneel verscheen. Een man wiens enthousiasme en groot hart meteen heel de Liersefamilie in hun greep hadden, en weer voor de nodige portie kracht en vertrouwen zorgden om voor iedere match en voor ieder punt te vechten als leeuwen.

We stonden voor een haast onmogelijke opdracht. Maar liefst 24 punten werden in de terugronde gehaald, de laatste match van het seizoen werd gewonnen … Maar Beveren stak er in de laatste twee minuten nog een stokje voor en we konden nog enkele weken meer zwoegen.

De zware eindronde werd met succes afgerond en de supporters gaven hun onvoorwaardelijke steun aan de ploeg en aan een geweldig man die ons mee in de eerste klasse heeft gehouden. Misschien niet met zijn tactisch inzicht, maar des te meer met zijn aanstekelijk enthousiasme.

Na een korte rustpauze begon Lierse hoopvol en met volle moed aan het nieuwe seizoen. Met de, zo goed als, gloednieuwe spelerskern trokken we weer ten strijde.

Enkele maanden later blijkt dat deze spelerskern geen kwaliteit in huis heeft en dat het alweer een ontzettend moeilijk seizoen zal zijn voor de supporters van Lierse. Troosteloos laatste staan met een magere 2 op 36, troosteloos moeten toekijken hoe Lierse alweer verliest met een spelersgroep die niet beter kan dan wat ze laten zien. Of het niet laten zien. Kwantiteit, maar verre van kwaliteit ! Het bestuur gaat duidelijk serieus in de mist op sportief gebied !

4-0 verliezen op STVV … 45 minuten na de match staan de supporters nog te zingen en te springen en scanderen ze de naam van onze trainer (voor mij is René Trost nog steeds onze trainer). Zelfs na zo’n wanvertoning en na alweer een verlies blijft 90 % van de trouwe Lierseaanhang René voor de volle 100 % steunen. Een aanhang waar we terecht fier op mogen en moeten zijn !

Ik kon het amper geloven toen ik het bericht kreeg dat onze trainer de club verlaat … Ik krijg een krop in de keel en laat me van mijn ‘woessie kant’ zien als ik alle reacties lees en als ik bedenk dat we een grote Meneer verliezen. Voor mij is René een monument, en dat zal altijd zo blijven.

Ik besef dat het voor hem de laatste weken ontzettend zwaar geweest moet zijn, en dan vooral die zaterdag in Sint-Truiden. Ik probeer, ik zeg wel probeer, me dan ook neer te leggen bij zijn beslissing en die van het bestuur. Of het de oplossing is ? Wat mij betreft : een duidelijk neen ! Voor mij is de tweede klasse een feit en zou men eventuele ‘versterkingen’ mogen weglaten en bouwen aan een nieuwe ploeg voor volgend seizoen. Met René aan het roer was het perfect geweest.

Ik ga je enthousiasme en nuchterheid missen, je ‘gehuppel’ naast het veld … Ik ga de ‘mens’ René Trost missen ! Je hebt jezelf in het hart van elke Liersesupporter genesteld, voor altijd. Bedankt voor de ontzettend mooie tijd en voor je steeds bemoedigende woorden in moeilijke tijden.

ISABELLE VAN PUYMBROUCK, Berlaar

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content