Real Sociedad

trainer Imanol Alguacil – 04/07/1971

? Ooit verklaarde hij dat hij er niet van droomde om Lionel Messi binnen te halen omdat die ‘niet zou passen bij Real Sociedad.’

? Na de gewonnen bekerfinale van 2020, gespeeld in 2021, kwam Alguacil naar de persconferentie met een truitje van Real Sociedad en zong hij op zijn eentje een clublied.

? Zijn grote sterkte is zijn tactische flexibiliteit. Zijn ploeg hanteert soms drie verschillende systemen per wedstrijd.

transfers

In

Diego Rico (AFC Bournemouth, Eng), Mathew Ryan (Brighton & Hove Albion, Eng), Borja Sainz (Deportivo Alavés).

OUT

Miguel Angel Moya.

smaakmaker Mikel Oyarzabal

Met een diploma bedrijfsbeheer op zak was Mikel Oyarzabal er niet altijd van overtuigd dat het voetbalmilieu hem zou passen. Toch zou hij als voetballer doorbreken. Nadat hij zijn opleiding genoot bij Real Sociedad, verkaste hij in 2013 naar Eibar, om al na een jaartje terug te keren. In oktober 2015 maakte hij daar zijn debuut in de Primera División onder de Schotse trainer David Moyes.

Van bij het begin ontpopte Oyarzabal zich tot een belangrijke schakel voor Real Sociedad. Aanvankelijk miste hij doelgerichtheid, maar de afgelopen vier seizoenen was hij telkens goed voor minstens tien doelpunten. Tegelijkertijd bleef hij ook aandacht hebben voor zijn ploegmaats, die hem drie jaar geleden verkozen tot kapitein.

De linkerflankaanvaller zag zijn marktwaarde ondertussen toenemen tot 70 miljoen euro. Voorlopig voelt hij zich uitstekend in San Sebastián. Hij wil dan ook nog een tijdje bij Real Sociedad blijven voetballen.

Real Sociedad
Imanol Alguacil
Imanol Alguacil© AFP
Mikel Oyarzabal
Mikel Oyarzabal© BELGAIMAGE
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content