R Antwerp FC

© belgaimage

WAT ZIJ ZEGGEN SVEN JAECQUES GENERAL MANAGER

‘Intern zijn we vrij tevreden over de transfers die we deden. We kozen afgelopen zomer bewust voor een ander soort transfers: minder gevestigde waarden en wat meer jeugd. Dat houdt in dat je ze wat meer tijd moet geven, maar dat ze op termijn wel tot een meerwaarde kunnen leiden. Ook slechts één huurspeler meer, Ally Samatta. Concreet betekende dat 7 spelers jonger dan 23, een paar spelers in de meer ervaren groep van twintigers en met Radja Nainggolan slechts een speler boven de dertig. Dat betekent dat onze kern nu evenwichtiger is samengesteld, dat er op de meeste posities veel kwaliteit en concurrentie is en dat we niet met het mes op de keel de volgende transferperiode ingaan. Komt er een opportuniteit, dan kunnen we die nemen, maar het moet niet.

R Antwerp FC

‘Met 33 punten halverwege zitten we perfect op schema voor play-off 1. Europees heeft de keuze voor minder ervaring ons parten gespeeld, maar behalve tegen Fenerbahçe waren we in het spel altijd mee. In de beker moet Antwerp altijd doorgaan, maar een loting op het veld van de nieuwe kampioen in 1B was lastig.

‘De kwaliteit van de kern is hoog, dat maakt dat sommige jongens op training wel mooie dingen kunnen laten zien, maar minder in wedstrijden. De media mogen vinden dat bijvoorbeeld Balikwisha verhouding prijs-kwaliteit nog niet voldoende presteerde, maar intern zijn we zeer tevreden. De Belgische competitie is zeer fysiek en wordt onderschat. Zelfs Radja had met al zijn ervaring wat tijd nodig.’

WAT WIJ ZEGGEN

‘Wij hebben geen behoefte aan een sportief directeur’, viel in de wandelgangen van de Bosuil te noteren aan de vooravond van de eerste transferperiode na de terugkeer naar eerste klasse waarbij Luciano D’Onofrio de lakens niet meer uitdeelde. Er lag een pak werk op de plank gelet op het grote aantal geleende spelers in de kern van de Great Old. Dertien nieuwkomers trokken het rood-witte shirt aan, ze kwamen uit alle windstreken en met wisselende palmaressen.

Om te beginnen zijn er de ronkende namen, Nainggolan op kop. De Ninja is zijn XXL-salaris nog niet waard. Dat geldt ook voor Ally Samatta, die pas recent beslissend kon zijn, of voor Björn Engels, die in niets nog lijkt op de kandidaat-Rode Duivel van weleer. In deze categorie mag momenteel alleen Viktor Fischer een succes genoemd worden.

Van de jongeren Balikwisha, Vines, Bataille, Dwomoh of Yusuf is er niemand echt een vaste waarde, maar ze verzamelen gaandeweg toch wat speelminuten. Het zijn alleszins investeringen die verstandiger zijn dan de overdreven miljoenen die op het einde van de transferperiode nog neergeteld werden voor Dorian Dessoleil, duidelijk een paniektransfer. Dat staat in schril contrast met Michael Frey, die vroeg werd aangetrokken en die tegen alle verwachtingen in een van de grote transfersuccessen van de zomer is gebleken.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content