In de lezersbrief van 8 mei 2019 las ik dat Iwan Van Vlierberghe problemen heeft met de uitspraken van Peter Vandenbempt. Dat is net omdat Beerschot Wilrijk zich al sinds de bekendmaking van Propere Handen op het voorplan zette als het om het aanvallen van KV Mechelen betrof. De club waarvoor u supportert is het voorbeeld van een aasgier die elke manier om te promoveren zal grijpen. Niet enkel vanwege haar sportieve ambitie, maar vanuit haar gekende slachtofferrol van de helft die in de jaren 80 de onterechte degradatie heeft meegemaakt en de arrogantie dat dat als precedent moet tellen voor elke club.

Vandenbempt stelt dat je een voetbalclub niet moet straffen voor de misdaden van enkelingen omdat de bond dan niet enkel de club an sich viseert, maar ook haar spelers die dit seizoen alles hebben gegeven om de strijd in 1B te winnen, en meer nog, het mooie bekerverhaal. Zij worden gestraft bij een degradatie.

Naast die prachtige prestatie zijn er dan ook nog de talrijke supporters die leven voor deze club, ook deze worden gestraft bij een degradatie. Het voetbal wordt gestraft bij een degradatie. De club wordt gestraft bij een degradatie. Het bestuur kan je enkel straffen door haar leden te ontslaan.

Wat denkt u van een jaartje extra in 1B en geen promotie als wij degraderen? Dat zou pas gerechtigheid zijn bij zo’n uitspraak. Probeer het sportief maar eens.

Naast uw poging om uw club te redden van het beeld ‘aasgier’ heeft u het enkel versterkt in uw laatste woorden. Ook u bevestigt daar dat BW maar moet promoveren, ook al is het niet benadeeld in het seizoen dat de fraude zou plaatsgevonden hebben.

Veel succes in het volgende seizoen, in welke reeks ook.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content