Saadi Khadafi betrapt op doping.

Het zit de nieuwe Libische spits van Perugia echt niet mee. Eerst duurde het tot eind september vooraleer de Italiaanse bond hem de toestemming gaf om voor Perugia aan te treden. Eerst moest hij afstand nemen van de vijf procent aandelen die hij in Juventus bezat. Als troost mocht hij in de eerste wedstrijd waarin hij speelgerechtigd was op de bank plaatsnemen tijdens Perugia-Reggina op 5 oktober.

Khadafi viel niet in, maar werd toch uitgeloot voor een dopingcontrole waarbij hij positief werd bevonden aan gebruik van norandrosteron. Net voor dat bericht bekend werd, leek zijn échte debuut heel nabij. Maar toen trainer Serse Cosmi hem als beloning voor zijn doorgedreven inspanningen wilde opstellen voor de bekerwedstrijd op 20 oktober tegen Cesena verkoos hij een interland met de nationale Libische ploeg. In Perugia is de grillige voorzitter/eigenaar Luciano Gaucci ontstemd over het dopinggeval waarin hij net als in de arbitrage een complot ziet tegen zijn club én de Libische WK-aspiraties voor 2010. In de eigen competitie staat Perugia stijf onderin. Dat heeft ook te maken met het gebrek aan kwaliteit : Blasi (naar Parma, ook betrapt op dopinggebruik) en Miccoli (naar Juventus), de sterkhouders van vorig jaar, zijn vervangen door onbekend jong talent. Daarbij komt dat Perugia moe is. Omwille van de Intertoto is het al heel lang aan de slag. Via die beker haalde het wél voor de tweede keer in de clubgeschiedenis Europees voetbal. Donderdag legde het via een verrassende 2-0-zege in de Uefacupwedstrijd de basis voor een historische deelname aan de zestiende finales. Vierentwintig jaar geleden hield net datzelfde Saloniki Perugia uit diezelfde zestiende finales. (GF)

ALESSANDRO DEL PIERO maakte na 45 dagen blessureleed zijn wederoptreden met Juventus tegen Udinese, toevallig ook de dag van zijn negenentwintigste verjaardag. Hij scoorde ook. AS ROMA betaalde de achterstallige spelerslonen voor augustus. Het moet nu nog een oplossing vinden voor de lonen van mei, juni, september en oktober. Intussen liep het verlies van vorig seizoen (104 miljoen euro) al op tot 142 miljoen. LAZIO sloot dan weer het voorbije seizoen af met een verlies van 44,4 miljoen euro. MANUELE BLASI (Parma) werd ook bij de tegenexpertise schuldig bevonden aan het gebruik van nandrolon. PARMA moet het minstens twee maanden stellen zonder de Braziliaanse spits Adriano (kruisbandletsel) goed voor zeven goals in acht wedstrijden en geleend van Inter. SINISHA MIHAJLOVIC werd voor acht Europese wedstrijden geschorst na spuwen naar AdrianMutu. (GF)

TOPSCHUTTERS : 1. Shevchenko (AC Milan) 8 goals ; 2. Adriano (Parma), Di Vaio (Juventus) 7 goals ; 4. Trezeguet (Juventus) 6 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content