Plus

© belga

Joakim Maehlt er niet om

Een sterk staaltje van voorbeeldig professionalisme, de attitude van Joakim Maehle in zijn eerste wedstrijd na de gemiste droomtransfer naar Marseille. De Deen snelde als in z’n beste dagen de rechterflank af, voetbalde en duelleerde met een opvallende verbetenheid en maakte de winning goal. Post- Clement heeft Maehle met te weinig ups en nogal veel downs gevoetbald, zijn landgenoot Jess Thorup lijkt opnieuw het beste in hem boven te halen. Het verrassende nieuwe systeem past hem als een handschoen, de wisselwerking met Ito en nadien Bongonda was uitstekend. Genk worstelde dit seizoen vaak met gebrek aan voetballend vermogen op de middenstrook en te weinig ideeën hoger in het veld. Tegen Charleroi liep dat vooral na de rust een stuk beter. De energie en de drang naar voren – typisch voor elftallen onder Thorup – was er in de eerste helft ook al, maar kansen bleven toen uit.

Achterin posteerde hij drie Colombiaanse buitenwippers maar defensief was het nog lang niet perfect: Fall liep er een paar keer simpel door. Maar een weer coronavrije doelman Vukovic is een extra slot op de deur. Genk herademt en rekent op een nieuwe start. Maar bij de vorige club van Thorup weten ze al: één zwaluw maakt de lente niet. En al zeker niet in oktober.

Cercle Branie

De Houdinitruc van Bernd Storck vorig seizoen heeft ons voetbal finaal een nieuwe parel opgeleverd: het Cercle Brugge van Paul Clement. Na jaren van ondraaglijke grijsheid schittert Cercle weer als in de vrolijke jaren onder Glen De Boeck en Bob Peeters toen de vereniging vrank en vrij voetbalde en daarmee goede resultaten haalde. Net als nu dus.Er zitten balans en duidelijke ideeën in het spel van Clement.

Een mirakel is dat overigens niet. Cercle heeft naar Belgische normen best een ‘duur’ elftal – centrale verdediger Marcelin kostte 10 (!) miljoen, Musaba 2,5 – en dus mag er best meer verwacht worden dan een succesvolle strijd om het behoud.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content