“In onderling overleg” beslisten trainer Lorenzo Staelens (40) en VC Eendracht Aalst 2002 vorige week dinsdag om hun samenwerking vroegtijdig te beëindigen. David Gevaert en Niels Derudder namen zijn taken over. Oorzaak was de 6 op 21 in competitieverband. De 70-voudige international kon de vooropgestelde ambities niet waarmaken en slaagde er niet in de huidige kern op een hoger niveau te laten spelen, zo liet het Aalsterse bestuur officieel op de website weten.

Enkele dagen later bleek dat “in onderling overleg” een heel rekbaar begrip is in Aalsterse middens. Staelens schoof in Het Laatste Nieuws de schuld in de schoenen van de clubleiding. “Ondanks andere afspraken werd er plots een eindrondeticket geëist”, zo verweerde de West-Vlaming zich. “Dat was onhaalbaar met deze spelersgroep. Toen ik in juli mijn driejarig contract ondertekende, was duidelijk afgesproken dat ik de club in die termijn zou klaarstomen voor een terugkeer naar eerste klasse. Maar na een tijdje bleek dat het bestuur een ander verhaal had verkocht aan sponsors en supporters.”

Voorzitter Peter Garré was totaal niet opgezet met deze versie van de feiten. Hij belde vrijdag Staelens met de melding “dat een dergelijke reactie hem zwaar ontgoochelde”. Garré wil graag een en ander rechtzetten. “In tegenstelling tot wat Lorenzo laat uitschijnen, heb ik hem niet ontslagen. Alles gebeurde op zijn vraag. Het is jammer dat hij alles in onze schoenen wil schuiven. Ik weet ook wel dat we momenteel voorin slagkracht missen. De revelatie van AbdulaïDemba duurt langer dan voorzien, terwijl Dubrovka Zdrilic zwaar tegenvalt. Maar hij werd goedgekeurd als versterking door Lorenzo, die al vanaf januari alles opvolgde en samen met de club zijn kern vormde. Onze ambitie voor het seizoen was een plaats bij de eerste zeven. Na de aanwerving van DennisMasina, Demba en Edin Ramcic vroegen we de lat wat hoger te leggen, zonder te spreken over de eindronde. Lorenzo nam de uitdaging aan. Als dan die motivatie er een tijdje later niet meer is, tja, dan ga ik daarover niet moeilijk doen. Staelens gaf er zelf de voorkeur aan de overeenkomst te beëindigen. Al de rest klopt dan ook niet.”

De commentaar van Staelens zondag was kort en bondig. “Ik wil daar niks over zeggen.” Conclusie : de scheiding is een pijnlijke zaak voor de oud-Rode Duivel, die na een eerder mislukt avontuur bij Moeskroen een mislukte start kent van zijn trainersloopbaan. (F V)

FV

‘In tegenstelling tot wat Lorenzo laat uitschijnen, heb ik hem niet ontslagen. Alles gebeurde op zijn vraag.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content