Pierre Bilic

Een Antwerpse doelman die furore maakt in Wallonië, het is niet iedereen gegeven. Dat beseft ook Peter Kerremans tot op vandaag nog altijd. In eerste klasse raakte de broer van acteur Eric Kerremans (de slechterik Xavier Latour uit de VTM-serie Familie) in totaal aan 322 matchen voor FC Seraing. Ook vandaag vervult de man met de Fabrizio Ravanellilook nog altijd een functie (“maar niet heel actief”) bij vierdeklasser RFC Sérésien, dat wordt getraind door ex-international Alain Bettagno.

Nadat Kerremans in het verleden als Europees commercieel directeur optrad voor een Amerikaanse brillenfirma, gooide hij het een tijdje terug over een totaal andere boeg. “Na een vakantie groeide met mijn ex-vriendin het idee om een modewinkel voor dames te openen, in de rue Cathédrale in het centrum van Luik. Het concept slaat aan. Ik besloot daarop alleen verder te gaan. Ik opende een vestiging in het hartje van Verviers en overweeg er ook eentje te installeren in Wezet. Maar ik denk al verder en overweeg een expansieproject. Ik heb contacten in Oost-Europa. Vooral Polen, een land in volle ontwikkeling, interesseert me sterk.”

In oktober zal Kerremans aanwezig zijn op een grote reünie met allemaal ex-spelers van Boom. “Een sentimentele kwestie”, weet hij. “Er wordt een groot feest gepland, ergens in een hotel in Antwerpen. Ik kijk er echt naar uit.” Aan het voetbal hield hij naar eigen zeggen twee goede vrienden over: Marincko Rupcic en Mark Talbut. “In het nieuwe restaurant van Marincko ga ik binnenkort eens eten. Ik tafel graag en ben een liefhebber van rood vlees. Maar Nico Claesen, nu trainer van FC Luik, zal ik binnenkort ook wel eens opzoeken. ”

Nog eenmaal kijkt hij terug op zijn eigen periode als profvoetballer. ” Simon Tahamata, dat was de beste voetballer die ik ooit aan het werk zag. Hij was snel, technisch sterk en ongelofelijk goed. Op de tweede plaats mag je Jules Bocandé zetten, een stevige spits uit Senegal. Ik vernam trouwens onlangs dat hij een dancing opende in eigen land. Het wordt tijd om nog eens contact op te nemen.”

Peter Kerremans is 49 en speelde in de jaren tachtig voor Beerschot, Seraing en Charleroi. Later trok hij ook nog naar Israël, waar hij uitkwam voor Hapoel Tel Aviv.

PIERRE BILIC

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content