Sebastian Vettel en Mark Webber schitteren in de ‘This is my butt’-reclamecampagne van het bekende jeansmerk.

Pepe Jeans Londen werd in 1973 opgericht in Londen, en dat is meteen ook de reden waarom die datum op het merendeel van de broeken terug te vinden is. Het waren drie broers van Indiase afkomst die de Engelse hoofdstad als ideale uitvalsbasis kozen. Nitin, Arun en MilanShah kozen evenwel eerst voor de wel zeer welluidende naam ‘Saint-Tropez Trading Company‘, maar vervingen die gelukkig voor hen door het veel kortere en veel makkelijker te onthouden ‘Pepe’.

De drie broers openden een winkel op Portobello Road, maar verkasten amper twee jaar later al naar de zo mogelijk nog meer bekende Kensington Market. Die verhuis bleek een gouden zet en hun marktaandeel steeg tot een bijwijlen hallucinant percentage van 25 procent. Troeven van het hippe merk zijn het mooi gestylede design, de hoge kwaliteit van de gebruikte stoffen en de variatie in de (graad van) afwerking. Kate Moss, Cristiano Ronaldo en FernandoTorres lieten zich al van hun beste kant zien in een Pepebroek. Pepe maakt overigens deel uit van de Spaanse investeringsgroep Torreal.

Toon me je achterkant en ik zeg wie je bent

Pepe Jeans Londen en de F1-renstal Red Bull hebben meer gemeen dan aanvankelijk gedacht. Ze zijn beide jong, ambitieus, succesvol en niet vies van een leuke uitdaging. Red Bullrijders Sebastian Vettel en Mark Webber draaiden hun hand dan ook niet om voor een rolletje in de ‘This is my butt’-reclamecampagne. In de tv-spot leggen beide rijders uit waarom ze het niet erg vinden dat er naar hun achterkant gekeken wordt. Zolang ze niet worden ingehaald, maakt het hen zelfs helemaal niet uit. Vettel en Webber proberen beiden in elke GP zo veel mogelijk wagens achter zich te houden en ook Pepe wil niets liever dan dat er zo veel mogelijk mensen genieten van de mooie achterkant van hun jeans.

Het zal je dan ook niet verbazen dat beide rijders in het promofilmpje een meer dan warme oproep doen om zo veel mogelijk dames ervan te overtuigen hen hun achterkant te tonen. De twee mooiste derrières winnen een exclusief bezoekje aan de paddocks tijdens de volgende GP. De finalistes krijgen enkele door Vettel en Webber gesigneerde spullen van zowel Red Bull als Pepe. Geïnteresseerden kunnen al maar best beginnen te oefenen op mooie poses.

Al zullen niet alleen de dames moeten poseren, ook de twee rijders – aanvankelijk zou ook Jaime Alguersuari meegedaan hebben maar die werd aan de kant geschoven door Red Bull – lieten zich al van hun meest modieuze kant voor de camera zien. Het uitverkoren circuit voor die fotoshoot van Pepe Jeans was uiteraard dat van het stijlrijke Monaco.

DOOR DANIEL MORENO

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content