La Coruña blijft achtervolgd worden door tegenslagen, maar het team vecht met veel moed terug.

Toen Deportivo op de eerste speeldag van de CL in München Bayern versloeg met 2-3 had het er alle schijn van dat de Galiciërs op weg waren om een groots seizoen neer te zetten. Maar in de competitiewedstrijd tegen Real Valladolid voerde de Boliviaanse verdediger JuanManuelPeña een zware tackle uit op spelmaker JuanCarlosValerón, die met een scheenbeenbreuk moest worden afgevoerd. Dadelijk werd duidelijk dat de strateeg tactisch levensbelangrijk is voor de blauw-witten, want ze gingen daarna met 0-4 ten onder tegen AC Milan, ook al omdat Filippo Inzaghi in bloedvorm verkeerde en quasi blindelings de weg naar de netten vond. Ondertussen heeft Depor weliswaar al opnieuw wedstrijden gewonnen, maar dan wel zonder blijk te geven van dezelfde inspiratie als bij het seizoensbegin.

Twee weken geleden zorgde opnieuw slecht nieuws voor donkere wolken. Toen raakte immers bekend dat bij doelman JoséFranciscoMolina een kwaadaardig gezwel was vastgesteld aan een van de teelballen. Sportief gezien zorgde tweede keeper Juanmi ondertussen weliswaar voor een geslaagde aflossing van de wacht, maar alle spelers kregen een mentale tik als gevolg van het persoonlijke drama waartegen een van de groepsleiders nu moet vechten. De kansen op genezing worden voor Molina weliswaar geraamd op zeventig tot honderd procent, de doelman moet chemotherapie ondergaan en zal daardoor toch minstens vijf tot zeven maanden aan de kant moeten blijven.

Vorig seizoen was ook al rechtsachter ManuelPablo langdurig uitgeschakeld als gevolg van een scheenbeenbreuk, na een vrij zware botsing met Giovanella van Celta Vigo. Daardoor miste hij het WK en is vandaag nog niet helemaal terug op zijn oude niveau. Op het einde van vorig seizoen was er dan ook nog eens een ernstig incident, waarbij de Braziliaanse middenvelder Djalminha en trainer JavierIrureta op de vuist gingen, met als gevolg dat het bestuur het dribbelwonder dit jaar uitleende aan Austria Wenen.

Ondanks al die tegenslagen houdt het Noord-Spaanse team al bij al goed stand. Dankzij de nieuwe zege tegen Bayern München lijkt kwalificatie voor de tweede ronde van de CL een feit. Daarvoor moeten ze zelfs geen punten halen op het veld van AC Milan. Om de tweede plaats in de poule te behouden volstaat het immers dat Lens niet gaat winnen op het veld van Bayern. Ook in de Primera División lijkt Depor na drie opeenvolgende nederlagen weer het goede spoor te hebben gevonden. Tien dagen geleden won het team van Irureta met 1-2 op het veld van Rayo Vallecano, vorige zaterdag speelde het 0-0 gelijk tegen Real Madrid. (DDv)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content