Je hebt veel vrije tijd. Verveel je je nooit ?

Sinds de geboorte van mijn zoontje Danté ( 10 maanden, nvdr) niet meer, nee. Toen ik nog in tweede klasse voetbalde had ik nog meer vrije tijd en dan gebeurde het wel eens dat ik me verveelde. Nu heb ik altijd wel iets te doen. We hebben nog niet zo lang geleden gebouwd, dus ook aan het huis is nog wel wat werk. En zoals ik al zei, ben ik heel veel met de kleine bezig.

Heb je nog andere hobby’s ?

Ik tennis samen met mijn vriendin en ik hou van mooie wagens. Momenteel rijd ik met een uitgebouwde BMW. Mijn vorige wagen was een cabrio, maar die heb ik noodgedwongen moeten wegdoen. Met een kleintje is dat niet zo’n handige wagen. Hij reed ook op benzine en met de afstanden die ik dagelijks doe, was dat hij ook redelijk kostelijk. Gelukkig heeft de moeder van Angelique hem overgenomen. Zo kan ik er af en toe nog eens mee rijden. Ik mag zeggen dat ik veel met mijn wagen bezig ben… Ik was hem wekelijks en wil dat hij altijd piekfijn in orde is.

Verzamel je iets ?

Sinds mijn negentiende hou ik van elk seizoen een truitje van mezelf bij. Ook alle trofeeën die ik ooit won, heb ik nog. Het zijn leuke herinneringen. Mijn vriendin houdt alle krantenartikels over mij bij in een plakboek en videobeelden krijg ik van trouwe supporters.

Welk voorwerp zou je het eerst uit een brand redden ?

Als Angelique, Danté en Baggio ( de hond, genoemd naar Roberto Baggio, nvdr) in veiligheid zijn, zou ik zeker mijn wagen redden ! Verder ben ik niet zo materialistisch ingesteld.

Met wie zou je wel eens willen vastzitten in een lift ?

( Angelique lacht : “Ik denk met Ilse De Meulemeester”.) Ja, misschien wel. En Tanja Dexters, dat vind ik ook wel een knappe vrouw. ( Angelique : “Ah, dat wist ik nog niet !”) Pas op, een knappe zeg ik hé. Ik kan alleen over het uiterlijk oordelen, want wat haar karakter betreft, ken ik haar niet.

Naar wie keek je op als kleine jongen ?

Naar Philippe Desmet. Ik was supporter van Waregem en hij was daar de grote vedette. Ik kende hem ook persoonlijk en kreeg zelfs mijn eerste paar voetbalschoenen van hem. Ik heb ook veel respect voor wat Marc Degryse gepresteerd heeft. Ik had graag eens samen met hem gevoetbald, maar dat is er nooit van gekomen.

Wat was de lachwekkendste situatie waarin je je ooit bevond ?

Goh, ik lach sowieso graag ! Op training vind ik bijvoorbeeld dat er ambiance moet zijn en dat je moet kunnen lachen. Hoe meer hoe liever zelfs. Ik bak graag poetsen, maar kan het ook verdragen als ze dat met mij doen. Eén april is mijn favoriete dag van het jaar. Dan ben ik al een week op voorhand plannetjes aan het smeden om iedereen beet te nemen. Zo was Angelique ooit tijdens carnaval verkozen tot best verklede vrouw en op één april zei ik haar dat er een journalist gevraagd had om in die outfit ( als Spaanse vrouw met een grote hoed op en een wijde rok aan in felle kleuren) naar een café te gaan omdat hij een foto van haar wilde maken. Ze trapte er in en zat zo in het café op de journalist te wachten. Ik ben haar daar uiteindelijk gaan vertellen dat het één april was ! ( Angelique lacht mee : “Achteraf kan je daar wel mee lachen, maar op het moment zelf had hij mij mooi voor schut gezet. Ik weet nu dat ik extra moet oppassen.”)

Ben je romantisch ?

( Heel overtuigd) Ja, heel erg… ( Schiet in een lach) Nee serieus, eigenlijk niet zo hoor. Toen we elkaar net kenden, waren er meer romantische momenten. De eerste twee jaar van onze relatie heb ik haar wel elke maand rozen gegeven : de eerste maand één roos, de tweede twee,… En dat tot vierentwintig ! Daarna was ik zeker dat ze bij mij ging blijven ( lacht). Nu blijft de romantiek beperkt tot eens een gezellig etentje met een goed glas wijn. Angelique is trouwens ook niet zo’n romantisch type.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content