Jullie zijn al meer dan acht jaar een koppel, maar toch trouwen jullie niet. Bewust ?

“Beiden zijn we daar niet echt voor te vinden. Ik zou er zeker geen probleem mee hebben, maar vind het niet noodzakelijk. Vooral Isabelle zegt het helemaal niets. Zij staat sowieso niet graag in de belangstelling en zou zich niet op haar gemak voelen. Drie jaar geleden hebben we samen een huis gekocht, binnenkort krijgen we ons eerste kindje. Uiteindelijk verandert er niet al te veel. Het gaat eigenlijk gewoon maar om dat velleke papier en die speciale dag.”

Je haren staan altijd heel kort. Een speciale reden ?

“( Isabelle : “Schoon, hé.”) Sinds het laatste jaar is dat het werk van Isabelle. Vroeger ging ik elke twee, drie weken naar de kapper voor een kort coupke. Nu gebeurt het snel met de tondeuse. Vooral Isabelle wil het kort. Want vanuit de tribune zie je blijkbaar dat ik aan mijn achterhoofd kaal begin te worden. Ik zou daar echter geen probleem mee hebben. ( Isabelle : “Ho, ho, maatje.”) Het is ook vooral praktisch. Je hoeft niet eindeloos voor de spiegel te gaan staan om er mooi uit te zien.”

Pas sinds dit seizoen ben je prof. Daarvoor werkte je in een bank en als studiemeester-opvoeder. Met pijn in het hart afscheid genomen ?

“Dit was een unieke kans, ook al omdat ik niet vast benoemd was. Ik ben afgestudeerd in 1998 als regent lichamelijke opvoeding, maar door de combinatie met het voetbal in tweede, derde en vierde klasse heb ik die job nooit uitgeoefend. Ik werkte twee jaar met volle plezier in Oostende bij ING, waar ik verantwoordelijk zou worden voor de verzekeringen en waar er volop doorgroeimogelijkheden waren. Maar ik concentreerde me liever op het voetbal. Vandaar dat ik naar het VTI in Brugge trok. Ik was 36 uur per week verantwoordelijk voor een speelplaats met meer dan zevenhonderd leerlingen. We hadden nooit echt veel problemen en kregen enorm veel respect van die jongens terug.”

Verzamelen jullie iets ?

“Wijnkurken en champagnestoppen. Voor de weinige keren dat we een flesje kraken, genieten we daar echt van. ( Isabelle : “Een kleine tip voor Kristof. Ik ben nog aan het wachten op een nieuwe vaas.”)”

Hoe kan je Isabelle het best omschrijven ?

“Ze is gewoon heel gemakkelijk. Ik kan altijd op haar rekenen. Isabelle heeft een goed luisterend oor en staat altijd klaar om mij van iets te ontlasten. Ze voelt mij perfect aan. Anderzijds zijn we allebei heel koppig. Als we iets willen, gaan we er resoluut voor. Maar ik ben de eerste die plooit, gewoon om de goede vrede te bewaren. Isabelle is ook heel ongeduldig, vooral in het verkeer. Ze heeft soms een te zware voet en durft wel eens plankgas te geven.”

Wat is je lievelingsgerecht ?

“In de keuken ben ik een kluns. Ik heb er gewoon geen aanleg voor, mis daarvoor wat creativiteit en behendigheid. Maar ik beschik over een schitterende privé-kok. Mijn grootmoeder kan als de beste rodekool met appeltjes en gehaktballetjes bereiden. Haar groenten zijn gewoon subliem, aan die smaak valt gewoon niet te tippen. Ik hoef maar een telefoontje te doen en ben bij haar altijd welkom.”

Je bent een muziekliefhebber ?

“Klopt, maar mijn smaak verschilt enorm van die van Isabelle. Ik ga bijvoorbeeld elk jaar met mijn beste vriend naar het Sportpaleis voor Clouseau, terwijl zij liever naar salsa- en latinomuziek luistert. Echt schitterend, die ambiance en show. Engelstalig verkies ik Robbie Williams, maar ik kan even goed een lekker technonummertje beluisteren. Meezingen hoort daar dan bij, vind ik.”

door Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content