Waar en wanneer hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet ?

“In Brugge, in danscafé De Vuurmolen. Het klikte snel, maar ik wist totaal niet wie hij was. Ik kende zijn achtergrond als voetballer niet, want dat was een sport die me totaal niet interesseerde. Het blijft ongelofelijk dat ik nu elke veertien dagen een wedstrijd ga bekijken.” (Geoffrey : “Annelies was direct mijn type. Maar het heeft wel een maand geduurd om haar daarvan te overtuigen. Ze dacht lang dat alle voetballers flierefluiters en cafégangers zijn. Blijkbaar heeft ze die mening wat moeten herzien. )

Heb je je mening over voetballers na meer dan twee jaar inderdaad herzien ?

“Toch wel, al relativeer ik alles snel. De ene keer is hij een held, op een ander moment de underdog in het kwadraat. Er is nog een leven naast het voetbal. Geoffrey apprecieert het enorm als we bij vrienden zijn en er niet over voetbal wordt gepraat. Ondertussen heb ik ook de andere kant van de medaille leren kennen, moeten ervaren dat het voetballersleven soms harder blijkt dan verwacht. Ze hebben een mooi leven, verdienen misschien veel geld, maar moeten er ook veel voor opofferen. Het gebeurt zelden dat we samen eens kunnen uitgaan. Geoffrey is een heel rustige persoon, iemand op wie je honderd procent kan vertrouwen. Maar hij heeft die rust van thuis wel nodig, denk ik.” (Geoffrey : “Ik ben een tijdje alleen geweest en liep toen constant verloren. Annelies houdt me thuis. Tegenwoordig heb ik drie tot vier dagen nodig om te recupereren van een avondje stappen. “)

Je werkt in een interimkantoor. Wat maakt die job aantrekkelijk ?

“In de eerste plaats de sociale contacten. Bovendien geeft het enorm veel voldoening andere mensen te kunnen helpen. Maar tegelijk ligt ook de werkdruk heel hoog op kantoor : er moet gepresteerd worden. Het is dan niet altijd evident om thuis te komen en dat snel van je af te gooien. Gelukkig vind ik dan gemakkelijk luisterbereidheid bij Geoffrey.”

Is Geoffrey een romantisch type ?

“Niet uitgesproken, maar hij is wel heel attent. Ik heb niks te klagen. Met verrassingen zal hij niet snel voor de dag komen, behalve voor kerstdag en nieuwjaar. Voor de bloemen in huis moet ik zelf zorgen. Dat wist ik al vanaf de eerste dag. (Geoffrey : “Als ik daar mee afkom, betekent het dat ik iets moet goedmaken.”) Onlangs is hij wel alleen om een lingeriesetje geweest, maar hij moest toch eerst mijn moeder bellen voor de juiste maten.”

Sta jij in voor de binnenhuisinrichting van het appartement en straks de nieuwe woning ?

“Dat is mijn domein. Ik probeer te streven naar wat warmte en gezelligheid. Maar dat is in een appartement, wat per slot van rekening niet jouw eigendom is, niet gemakkelijk. We hebben hier bijvoorbeeld niks zelf geschilderd en moeten het dus stellen met witte muren. Ik koop nu wel geregeld gespecialiseerde literatuur, om een beetje mee te zijn met de huidige trends en om leuke ideeën op te doen. Wat ons opvalt, is dat onze keuze altijd op hetzelfde neerkomt, maar dat we er ook telkens het duurste uit nemen. Gelukkig zijn we geen impulsieve kopers en maken we liever nog eens een goede vergelijking.”

Doe je zelf vaak aan sport ?

“Tennis in de zomer en vaak joggen. Maar ik ga ook elke dag met de fiets naar het werk. Je moet een beetje in beweging blijven, hé. Tennis is ook ideaal als ontmoetingsplaats. We spelen louter en alleen voor het plezier, maar om de andere leden beter te leren kennen, doen we soms ook eens een onderling toernooi.” (Geoffrey : “Nu ik er op let, je hebt nog veel weg van Sabine Appelmans.”)

door Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content