Pavel Nedved blijft de publiekslieveling bij Juve.

Net als Gianluigi Buffon is Pavel Nedved (35) aan zijn zevende seizoen bezig bij Juve. Dat is weliswaar nog niet eens half zo lang als absoluut boegbeeld Alessandro Del Piero, die dit jaar zijn 15-jarig jubileum viert, maar toch is de blonde Tsjechische middenvelder een oudgediende. Hij is bovendien een van de grote lievelingen van de tifosi van La Vecchia Signora. De reden daarvoor is eenvoudig : toen het Moggipoli-schandaal vorig seizoen Juventus overspoelde en tal van vedetten deed besluiten om elders hun talent te gaan verzilveren, was Nedved de eerste die aankondigde dat hij zou blijven. Ook in tweede klasse. En daar liet hij zich bepaald niet kennen : hij speelde er met even veel inzet als gewoonlijk. In zijn 33 wedstrijden in de Serie B joeg hij als vanouds het vuur in het team en maakte hij bovendien 11 goals.

De nieuwe coach Claudio Ranieri weet heel goed dat het team naar een nieuw evenwicht moet zoeken en rekent daarvoor op zijn ervaren spelers. Dankzij de oude garde slaagde Juve er alvast in om op de tweede speeldag alsnog de drie punten in de wacht te slepen op het veld van Cagliari. Twee keer kwamen de bianconeri op voorsprong, twee keer bracht Cagliari de stand weer in evenwicht, maar uiteindelijk won Juve nog in blessuretijd dankzij een goal van Giorgio Chiellini. Met zijn onverdroten inzet was Nedved alweer een van de uitblinkers. Na 156 wedstrijden en 31 goals voor de ploeg uit Turijn is zijn zegehonger nog steeds even groot. Hij lijkt zelfs versterkt uit het jaartje tweede klasse te zijn gekomen, hoewel het niet evident moet geweest zijn om wedstrijden te spelen die veel minder dan in de Serie A rond techniek draaien. Het is een populair gezegde dat Juve altijd spelers aantrekt die niet alleen technisch heel goed uit de voeten kunnen, maar die zich ook enorm inzetten. Nedved zal dit alvast niet tegenspreken. Hij blijft er overigens ook heel bescheiden bij : ” Ik ben niet de enige die altijd voluit gaat. Del Piero en Buffon gaan er ook altijd voor. En jonge gasten zoals Chiellini en Antonio Nocerino doen op dat vlak niet voor ons onder. Vorig seizoen was Juve zeker niet altijd de sterkste ploeg, maar onze wilskracht en ons doorzettingsvermogen hebben ons vaak over de streep getrokken. Eigenlijk ken ik maar één team met dezelfde spirit : AC Milan als het Europees speelt. Hoe eigenaardig ook, zij hebben op dat niveau nog nooit een afspraak gemist. ”

Sebastiano Siviglia werd aan de linkerhand geopereerd aan drie gebroken vingers. De centrale verdediger van Lazio liep zijn blessure aan de vingers op bij het oefenen op vrije trappen omdat hij zijn handen gebruikte om zijn gezicht te beschermen.

Jorge Andrade (29), de verdediger van Juventus, die op het veld van AS Roma in de 53ste minuut werd afgevoerd, moest er zich op basis van de genomen röntgenfoto’s bij neerleggen dat hij een breuk heeft opgelopen aan de linkerknieschijf. De Portugese international zal er op 13 oktober dus niet bij zijn tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Portugal. Die wedstrijd is ook de eerste van vier waarbij bondscoach Felipe Scolari niet van op de bank zal mogen toekijken aangezien hij geschorst is.

Juventus : uit de resultatenrekening bleek dat Juventus in het seizoen 2006-2007 een verlies van 900.000 euro leed. In vergelijking met het verlies van 46 miljoen euro in het seizoen 2005-2006 gaat het om een belachelijk laag bedrag.

Marco Cassetti liep een blessure op aan de rechterbil en volgens de dokters zal de rechtsachter van AS Roma daardoor drie weken moeten rusten. Gelukkig voor AS Roma is Christian Panucci, die normaal de titularis is op deze positie, opnieuw topfit.

Maicon werd voor drie duels geschorst nadat hij in de 35ste minuut was uitgesloten omdat hij zijn tegenstander, Erjon Bogdani van Livorno, een trap onder de billen verkocht, terwijl het spel stil lag. Aangezien de verdediger van Inter ook in de Champions League nog twee schorsingsdagen moet uitzitten, zal hij een hele maand geen enkele wedstrijd spelen.

Gaby Mudingayi heeft de hele wedstrijd van Lazio tegen Reggina gespeeld. Anthony Vanden Borre zat niet in de selectie van Fiorentina. Ondanks enkele goede interventies kon Jean-François Gillet niet verhinderen dat Bari bij Albinoleffe met 4-1 zwaar verloor. Tony Sergeant was bij Bari niet in de kern opgenomen.

NICOLAS RIBAUDO

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content