Eddy Snelders wordt de adjunct van bondscoach Aimé Anthuenis.

Toen Georges Leekens zijn ontslag bekwam als bondscoach, maakte Eddy Snelders zelf een eind aan zijn rol als assistent bij de nationale ploeg. Drie jaar later keert hij terug als secondant van Aimé Anthuenis. Althans, als de Antwerpenaar, tevens analist bij Canal+, deze week een akkoord bereikt met de voetbalbond. Anthuenis zaterdagmiddag: “De zaak is voor tachtig procent rond, de rest moet Karel Vertongen afhandelen. Ik heb met Eddy gesproken, ik mag een assistent kiezen en mijn keuze is op hem gevallen. Het verleden heeft er niks mee te maken, en over het waarom ga ik ook niet uitweiden, anders doe ik andere, valabele kandidaten onrecht aan. Dit is gewoon een persoonlijke beslissing.”

Kandidaat waren afscheidnemend assistent Vince Briganti en Rudy Verkempinck, en de namen van Marc Degryse (hem zou Anthuenis als eerste gevraagd hebben) en Regi Van Acker circuleerden. Wat die laatste betreft, een streekgenoot en vriend van Anthuenis : hem was hij slechts tegen het lijf gelopen op vakantie, aldus de bondscoach, en daar hadden ze “over voetbal gepraat”, niet over een job. Georges Grün was ook een mogelijkheid, maar zijn kandidatuur lag gevoeliger bij de KBVB. Grün wilde wel, maar was nog nergens actief als trainer. Dat vonden ze aan de Houba de Strooperlaan wel wat magertjes om in aanmerking te komen. Anthuenis: “Ik ga daar allemaal niet op in. Elke kandidaat had zijn kwaliteiten, ik heb mijn keuze gemaakt.”

Jacky Munaron kreeg zaterdag van Anderlecht de toelating om zijn functie bij Anderlecht verder te combineren met dezelfde functie bij de nationale ploeg. Na vier seizoenen wil hij wel een financiële opwaardering, maar de bond kennende lijkt hij daar niet echt op te rekenen.

Op 21 augustus voetballen de Rode Duivels vriendschappelijk in Polen. Op 7 september staat de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2004 op de kalender, thuis tegen Bulgarije. Aimé Anthuenis zag vorige week twee interlands van de Belgische -19-jarigen op het EK in Noorwegen. “Ze zijn er als zevende op acht landen geëindigd, maar hebben goed gespeeld, vind ik. Het was een toernooi van hoge sportieve waarde, goed georganiseerd ook. In hun derde wedstrijd zag je wel dat er wat jongens moe waren. De meesten hadden een maand vakantie en slechts twee weken voorbereiding achter de rug. Dan zijn drie matchen in vijf dagen iets te veel van het goede.” ( PTK)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content