Alessandro Nesta toont zich een waardige opvolger voor Franco Baresi.

Bondscoach Giovanni Trapattoni koos in de EK-kwalificatiewedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Joegoslavië voor een Milanees getint middenveld met Gennaro Gattuso en Andrea Pirlo. In de tweede helft kwam daar dan nog Massimo Ambrosini bij. Dat had uiteraard ook te maken met het grote aantal afzeggingen van spelers als Francesco Totti, LuigiDiBiagio, Cristiano Zanetti, Giuseppe Pancaro en Gianluca Zambrotta, maar het geeft toch aan dat AC Milan weer op het juiste spoor zit.

Zowel in de Serie A als in de Champions League hebben de rossoneri trouwens de tifosi al verwend met even efficiënt als spectaculair voetbal. In die mate zelfs dat de huidige selectie regelmatig wordt vergeleken met de gouden generatie van Van Basten-Gullit-Rijkaard-Baresi en huidige coach Carlo Ancelotti, die indertijd vriend en vijand verbaasde en zelfs op het veld van Real Madrid ging winnen met 0-5. Het is geen toeval dat Milan 51.000 abonnementen verkocht voor de competitie, 53.000 voor de CL. Ook het aantal abonnees van de eigen TV-zender steeg met twintig procent, tot 33.000. De sportieve cijfers spreken voor zich : met één tegengoal is de verdediging de stevigste van het Calcio. Ook in de drie CL-wedstrijden kreeg Milan nog maar twee tegengoals te slikken.

Ongetwijfeld is de komst van topverdediger Alessandro Nesta daar niet vreemd aan. In de voorbereiding leek de rood-zwarte defensie immers nog een echte zeef. Eindelijk lijkt er dus een waardige opvolger te zijn opgestaan voor monument Franco Baresi. Sommige tifosi eisen zelfs dat Nesta het legendarische nummer zes krijgt, dat na de zomer van 1997, toen Baresi een punt zette achter zijn loopbaan, bij Milan door niemand meer werd gedragen.

Op het middenveld mikt Ancelotti met zijn keuze voor Pirlo, Dario Simic en Seedorf, die door Inter onbeschaamd op straat werden gezet, duidelijk ook spelers die tuk zijn op revanche. Pirlo teert momenteel op een uitstekende conditie en heeft als stofzuiger voor de verdediging zijn gelijke niet, terwijl Seedorf zich net als indertijd bij Real offensief voluit kan uitleven. Vooraan speelt Filippo Inzaghi momenteel de pannen van het dak. Als straks ook Rivaldo, die momenteel nog last heeft van een enkelblessure en van een gebrekkige fysieke conditie als gevolg van een verstoorde voorbereiding, op volle toeren gaat draaien, belooft het voor alle milanisti een erg leuk seizoen te worden. (NR)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content