Bondscoach Jürgen Klinsmann beëindigt twist met Bayern München.

De problemen die zich recentelijk voordeden tussen bondscoach Jürgen Klinsmann en de clubleiding van Bayern München zijn bijgelegd. In het onderhoud tussen de Teamchef en zijn technische staf enerzijds en vice-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge, manager Uli Hoeness en trainer Felix Magath anderzijds stond de keepersdiscussie bij de Mannschaft centraal. Sinds de aanstelling van Klinsmann verdedigen Oliver Kahn en Jens Lehmann (Arsenal) beurtelings het doel. Zoals bekend kunnen de twee elkaar niet luchten, en daarbij komt dat vooral Rummenigge meent dat Kahn het absolute nummer één van het Duitse voetbal is. “De problemen zijn uit de weg geruimd. Bayern heeft ons standpunt begrepen”, verklaarde Klinsmann zonder verdere informatie te verschaffen over zijn voorkeur.

In hetzelfde gesprek met de bobo’s van Bayern München verklaarde Klinsmann zich ermee akkoord om Sebastian Deisler (24) dit kalenderjaar niet meer te selecteren. De middenvelder maakte onlangs tegen Kaiserslautern zijn rentree nadat hij vorige maand opnieuw moest afhaken met gezondheidsproblemen. Er was sprake van een nieuwe depressie. “Voor een terugkeer van Basti is het nog te vroeg. Hij moet eerst bij Bayern over een langere periode presteren”, vindt Magath. Hij wordt in die visie bijgetreden door Klinsmann. De Duitse nationale ploeg speelt tijdens een tournee door Azië oefeninterlands tegen Japan (16 december), Zuid-Korea (19 december) en Thailand (21 december). Klinsi wil voor die lucratieve trip een grote groep selecteren, maar niet alle vaste internationals zijn beschikbaar. Degenen die in de Engelse Premier League voetballen, hebben volgende maand competitieverplichtingen. Dat geldt zowel voor Jens Lehmann als Moritz Volz (Fulham). Klinsmann hoopt wel te kunnen beschikken over de talenten Robert Huth (Chelsea) en Thomas Hitzlspeger (Aston Villa), die bij hun club geen basisplaats hebben.

Thomas Strunz werd door VfL Wolfsburg in huis gehaald als sportief manager. De oud-speler van Bayern München is de opvolger van Peter Pander. International Fabian Ernst (25) verlaat aan het einde van het seizoen Werder Bremen, meer dan waarschijnlijk voor Schalke 04. Ebbe Sand verlengde zijn aflopende contract bij Schalke 04 tot 2006. Voormalig Duits international Jörg Böhme (30) mag tijdens de winterstop transfervrij weg. Thomas Doll, sinds midden oktober interimtrainer van Hamburg, kreeg een contract van twee en een half jaar. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Mintal (Nürnberg) 12 goals ; 2. Buckley (Arminia Bielefeld) 10 goals ; 3. Neuville (Mönchengladbach) 9 goals ; 4. Klose (Bremen), Marcelinho (Hertha BSC) 8 goals.

(FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content