Geachte voorzitter,

Net als duizenden andere supporters zat ik vannacht voor het scherm om het Grote Nieuws als eerste te vernemen en met een gerust gemoed mijn bed en de rest van het seizoen in te kunnen trekken. Toen er na middernacht nog niets te zien was, knaagde de twijfel, maar het was nacht voor iedereen, ook voor de webmaster, dus misschien verscheen het bericht pas vanochtend. Om acht uur werd het gevreesde het onvermijdelijke : KRC Genk heeft geen enkele nieuwe speler aangetrokken, ondanks de aankondiging van een nieuwe spits en een verdediger. De Grote Leugen is een feit.

KRC Genk had nooit de intentie om de vele miljoenen die het kreeg voor Thijs, Zokora en Roussel te investeren in nieuwe spelers. Van vlak voor de start van de abonnementenverkoop werden we lekker gemaakt met namen als Wamberto, Ilic en andere aantrekkelijke spelers, die weer deden denken aan de dagen van Strupar, Thordur en Sonck. Op basis van de door u gecreëerde verwachtingen spendeerde ik 500 euro aan abonnementen, terwijl ik toch erg teleurgesteld was na de twee afgelopen zwakke seizoenen. Het zal geen tweede keer gebeuren. Volgend jaar verleng ik mijn abonnement op 1 september. En ik vermoed dat duizenden andere supporters dezelfde houding zullen aannemen.

De clubliefde blijft groot genoeg om de hardwerkende spelers naar de overwinning te schreeuwen. Maar er wacht hen een onmogelijke taak : in de topdrie eindigen met deze spelersgroep. René Vandereycken en Ariël Jacobs zijn versterkingen voor de toekomst, maar ze zijn bij mijn weten niet speelgerechtigd. En van een ploeg met te weinig echt talent kunnen zij ook niet veel meer maken. Koen Daerden, ondanks het ontslag van zijn eigen vader nog met hart en ziel bij de club, gaf het als speler zelf al aan : dit Genk komt tekort voor de kop van het klassement. In een voetballandschap waar parels als Dosunmu voor 1 miljoen euro weggehaald kunnen worden bij hun club, is de late en mislukte aankoopronde van KRC Genk gewoon onbegrijpelijk.

En nu ? Nu zal u maanden, wellicht jaren moeten knokken tegen het verwijt dat u zichzelf heeft terugbetaald met de transfergelden (begrijpelijk, maar niet wat u er zelf over heeft gezegd). Graag roep ik alle supporters op om dit jaar toch weer helemaal achter de ploeg te staan : zij zullen meer last hebben van het gebrek aan nieuwe spelers dan wij. Laten we vooral de jongens die nog ongelukkig zijn in hun acties, zoals Paul Kpaka, en nieuwe spelers zoals Orlando Engelaar, niet afrekenen op de inschattingsfouten van het bestuur.

Filip Aerts, vak MM Rij 21 Plaats 1

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content