FC Sevilla deelt tik uit aan Barcelona.

De Spaanse titelrace nadert zijn beslissende fase. Komend weekend staat de klassieker tussen Barcelona en Real Madrid op het programma. Afgelopen weekend moesten de Catalanen het opnemen tegen eerste achtervolger FC Sevilla. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat het team van Frank Rijkaard snel het pleit in zijn voordeel zou beslechten. Na een kwartier opende Ronaldinho immers al de score. Even nadien mocht de Braziliaan de bal op de stip leggen, nadat verdediger AitorOcio in de fout was gegaan en meteen ook rood kreeg. De Braziliaan had dus de 0-2 aan de voet, maar doelman AndrésPalop besliste er anders over. Het was al de derde keer dit seizoen dat hij een strafschop stopte.

Meteen het keerpunt van de wedstrijd. Zelfs met een man minder kwam de ploeg van Ivica Dragutinovic (ex-AA Gent en Standard) steeds sterker in de wedstrijd. Met zijn negende assist van het seizoen zette DanielAlves, die later zelf de winning goal op zijn naam schreef, spits AlexanderKerzhakov op weg naar de gelijkmaker. FC Sevilla bevestigde met de zege nog maar eens zijn ijzersterke thuisreputatie : het won voor eigen volk tien keer, speelde één keer gelijk en verloor slechts één keer. Barcelona van zijn kant moet zich stilaan zorgen maken. Het is al van 19 november 2006 geleden dat het op verplaatsing nog eens kon winnen. Barça ziet nu FC Sevilla, dat voor het laatst kampioen werd in 1946, de kop van het klassement overnemen en volop meedoen in de titelstrijd. De flamboyante voorzitter JoséMariaDelNido steekt niet onder stoelen of banken dat hij na de UEFA Cup en de Supercup vorig seizoen zelfs voor de dubbel wil gaan. Na de incidentrijke derby tegen Betis staat FC Sevilla immers ook met één been in de halve finale van de Copa del Rey.

“Ik wil de spelers geen bijkomende druk opleggen”, verklaarde trainer JuandeRamos, nadat hij goed hersteld terugkeerde van een nacht in het ziekenhuis. “Mijn team geeft altijd het beste van zichzelf. Meer kan ik van mijn jongens niet verlangen.” S

De terugwedstrijd in de kwartfinale van de bekercompetitie tussen de buren van Betis en FC Sevilla werd vorige week woensdag na 57 minuten en bij een 0-1-stand stilgelegd na zware incidenten. De trainer van FC Sevilla, Juande Ramos, kreeg een projectiel op het hoofd en verloor het bewustzijn. Hij moest op een draagberrie worden afgevoerd en bracht de nacht in het ziekenhuis door. Ook buiten het stadion ontstond er enorm veel tumult. Terwijl de Spaanse pers er zich aan verwacht had dat Betis twaalf wedstrijden met gesloten deuren zou moeten spelen, velde de Spaanse voetbalbond een milder verdict. Betis moet het slechts drie keer zonder publiek stellen. Toch vindt het bestuur zelfs dat nog onrechtvaardig. Ook dit keer wordt geopteerd om enkel het ontbrekende gedeelte te herspelen. Op 20 maart zullen de twee ploegen uit Sevilla het dus voor 33 minuten tegen elkaar opnemen in het stadion van Getafe, eveneens achter gesloten deuren.

Ramón Calderón, de voorzitter van Real Madrid, zou in geval van een uitschakeling in de CL tegen Bayern München, graag vervroegd transfers afsluiten. De fans konden op internet hun mening kwijt. Zeventig procent dringt aan op de komst van Cesc Fabregas (19, Arsenal). Vooral omdat zijn komst een belediging zou betekenen voor Barcelona, dat hem geen kans gunde en op jonge leeftijd naar Engeland liet vertrekken.

DOOR DANIEL DEVOS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content