De trainer van Celta Vigo was niet onverdeeld gelukkig met het debuut van zijn team in de Champions League.

MiguelAngelLotina, de coach van Celta Vigo, volgde vorige week dinsdag noodgedwongen het allereerste optreden van zijn team in de Champions League vanuit de tribune. Net als de spelers AlexanderMostovoi en PeterLuccin, was hij geschorst. Hij kon in zijn selectie ook geen beroep doen op de geblesseerden Catanha en Edu.

Desondanks pakte de Galicische club een punt in Brugge. “Vóór de aftrap had ik willen tekenen voor een gelijkspel”, verklaarde Lotina achteraf. “Maar rekening houdend met het verloop van de wedstrijd kan ik absoluut niet tevreden zijn.” Dat toch vrede moest worden genomen met een gelijkspel gebeurde volgens de coach bij gebrek aan wisseloplossingen op de bank. “Mijn drie aanvallers, Milosevic, GustavoLopez en Jesulí vroegen allemaal om een vervanging, maar mijn drie andere spitsen waren niet beschikbaar.”

In de Liga maakte Celta dit seizoen een debuut in mineur. In die mate zelfs dat sommige Spaanse journalisten vonden dat de club in Brugge zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. De coach is het daar echter niet mee eens. “In San Sebastián speelden we beter. Je moet ook rekening houden met het niveau van de tegenstander. Brugge is… ( aarzelend omdat hij niemand wil kwetsen)… een goed team, zonder meer. Real Sociedad is echter een heel grote ploeg.”

Toch meent Lotina dat na AC Milan de drie andere teams uit de poule nog in aanmerking komen om zich te kwalificeren. “Club kan rekenen op de steun van een fanatiek thuispubliek, maar toch vind ik die ploeg beter op verplaatsing. Zo maakten ze meer indruk op mij in Dortmund dan in de thuiswedstrijden waarin ik ze tot nu toe aan het werk zag.” (DDv)

JAVIER IRURETA, de trainer van Deportivo, zat vorige zondag voor de 519de keer in de dug-out als coach bij een eersteklassewedstrijd. Daarmee is hij recordhouder bij de trainers die nog actief zijn. Op de eeuwige ranglijst moet hij enkel nog LuisAragonés en MiguelMuñoz laten voorgaan. COPA DEL REY : bij de trekking voor de 32ste finales was het lot de grote ploegen gunstig gezind. Op 8 oktober spelen Real Madrid, La Coruña, Celta Vigo, Valencia en Barcelona tegen clubs uit derde klasse. Real Sociedad mag het zelfs tegen een vierdeklasser opnemen. (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Pandiani (Dep. La Coruña) 4 goals ; 2. Raúl (Real Madrid), Ronaldo (Real Madrid), Etxebarria (Bilbao), De Paula (Real Sociedad) 3 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content