In de aanloop naar de Clasico, het duel tussen de aartsvijanden Real Madrid en Barcelona, zijn de gemoederen altijd een beetje verhit. In een vorig weekend met 98.295 toeschouwers tot de nok gevuld Camp Nou, waar bovendien een uitzinnige sfeer heerste omdat de Catalanen konden vieren dat het Spaans parlement net een bevoorrecht statuut had toegekend aan de Catalaanse bevolking, speelde Real echter allesbehalve een slechte wedstrijd. Het had de omstandigheden nochtans tegen.

Want Barça, dat in het begin domineerde, kreeg in de 22ste minuut een strafschop na een fout van RobertoCarlos op Markvan Bommel. Ronaldinho zette de elfmeter probleemloos om. Omdat Roberto Carlos maar bleef doormekkeren, kreeg hij drie minuten later rood onder de neus geduwd. Merkwaardig voor zo’n ervaren speler. Nadat ze met tien verder moesten, slaagden de Madrilenen er echter in onvermoede krachten aan te boren. Julio Baptista won zijn onderlinge duel met de Catalaanse aanvoerder CarlesPuyol en Ronaldo speelde eindelijk nog eens als in zijn beste jonge dagen.

Nu het WK met rasse schreden nadert, geeft El Fenomeno sinds enkele weken blijk van een snel stijgende conditie. Op een dieptepass van Baptista pikte hij in volle sprint het leer mee en met een puntgaaf stiftertje in de verste hoek, gaf hij Víctor Valdés zonder pardon het nakijken. Een wereldgoal waarmee hij ongetwijfeld weer de discussie rond zijn toekomst zal aanwakkeren. Hij zou nog altijd liefst vertrekken bij Real. Maar aangezien het ernaar uitziet dat Sven-GöranEriksson de meeste kansen maakt om na het WK coach te worden bij de Koninklijke, zou het kunnen dat de Zuid-Amerikaan alsnog wil blijven. De Zweed houdt immers de lippen stijf op elkaar, terwijl FabioCapello (Juventus) heeft laten verstaan dat hij als coach liefst Ronaldo zou zien vertrekken. CarloAncelotti (AC Milan) verklaarde dan weer dat hij Real zonder Ronaldo of Raúl zag. Die laatste heeft echter pas zijn contract verlengd tot in 2010.

De scheidsrechters dreigden met een staking, indien hun achterstallige lonen niet snel worden gestort en ze geen hogere premies krijgen. Nadat de vice-voorzitter van de voetbalbond, Javier Tebas, hen garandeerde dat de lonen snel zouden worden betaald en vooral nadat José Luis Astiazaran, de voorzitter van de Profliga, aankondigde dat hij het geld voor de lonen van februari en maart aan de voetbalbond had doorgestort, waren de refs echter gerustgesteld en werd het dreigement niet uitgevoerd.

Vicente (24) is er niet gerust op. De vleugelspeler van Valencia, die in januari werd geopereerd aan de ligamenten van de rechterenkel, kondigde aan dat zijn revalidatie naar zijn zin veel te traag verloopt. Tegen zijn huidige hersteltempo raakt hij naar eigen zeggen onmogelijk volledig opnieuw opgelapt tegen de start van het WK op 9 juni.

De eerste fase van de kapitaalverhoging bij Real Sociedad is achter de rug. 1.318 aandeelhouders verwierven 12.029 nieuwe aandelen voor een totaal bedrag van 1,2 miljoen euro. Dat moet zowat negen tot tien procent zijn van het totale bedrag dat de club met deze operatie beoogt. De tweede fase, die bestemd is voor de 25.000 abonnees, loopt van 3 april tot 15 mei.

Thiago Motta (Barcelona), die klaagde over pijn aan het scheenbeen en in de 39ste minuut van het veld stapte, haalde na een dubbel medisch onderzoek opgelucht adem. De middenvelder zal de terugwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League tegen Benfica niet moeten missen.

NR

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content