Adres : Ispilantou Alexandra 170, 18534 Piraeus

Tel. : 00 30 210 41 43000

Fax : 00 30 210 41 43 113 ; 00 30 210 41 43 114

Internet : www.olympiacos.org

Europese palmares : geen

VEDETTE Rivaldo

Na zijn ontbolstering bij Deportivo La Coruña in het seizoen 1996/97 en vijf vette jaren bij Barcelona, waar Vitor Borba Ferreira (32) – voluit de naam van Rivaldo – in 157 duels 86 doelpunten maakte, week Rivaldo uit naar AC Milan. Bij Barcelona boterde het niet meer met de Nederlandse trainer Louis van Gaal, die hem onder meer luiheid verweet. In Italië echter kon Rivaldo geen basisplaats afdwingen. In 22 competitiewedstrijden scoorde hij slechts vijf keer en hij sukkelde van de ene spierblessure in de andere. Nadat hij Brazilië in 2002 nog aan de wereldtitel had geholpen, week hij uit naar Cruzeiro. Hij speelde er slechts tien duels (één goal) en stapte op uit solidariteit met de ontslagen trainer Wanderlei Luxemburgo, maar de Braziliaanse club rouwde niet om zijn vertrek.

TACTIEK

Met de terugkeer van de Servische Griek Dusan Bajevic – die de club tussen 1996 en 1999 drie opeenvolgende titels bezorgde – hoopt de meervoudige Griekse landskampioen eindelijk de internationale doorbraak te forceren. Daarvoor getroostte het zich serieuze financiële inspanningen, met als klap op de vuurpijl de aanwerving van Rivaldo. Er wordt gehoopt dat de dribbelvaardige aanvallende middenvelder zijn loopbaan op een waardige manier wil afsluiten. Bajevic moet in eerste instantie voor rust zorgen, zeker na het mislopen van het kampioenschap vorig seizoen. Tactisch wisselt hij een 4-4-1-1-veldbezetting af met een 4-3-2-1. Basis is een viermansverdediging, waarvan de flanken voor diepgang moeten zorgen. De defensie was vorig seizoen een zwak punt, vandaar dat de Argentijn Gabriel Schurrer werd aangetrokken. Op het middenveld fungeren Ieroklis Stoltidis en PantelisKafes (of Ivan Rezic) als buffers. Zij krijgen de (zware) taak een sleutelfiguur als Christian Karembeu, vertrokken naar Servette Genève, te doen vergeten. Rivaldo krijgt een vrije rol achter landgenoot Giovanni, die als diepste spits opereert. Voorin is de spoeling echter wat dun. Alexandre en FilippiakosPetros wegen duidelijk nog te licht voor de top.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content